НАТО трябва допълнително да засили подкрепата си за Украйна.Това заяви

...
НАТО трябва допълнително да засили подкрепата си за Украйна.Това заяви
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО трябва допълнително да засили подкрепата си за Украйна

НАТО би трябвало в допълнение да ускори поддръжката си за Украйна.

Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Генералният секретар на НАТО добави, че " Русия не би трябвало да се подценява ".

На конференцията Столтенберг посочи, че НАТО и Европейски Съюз са обединени в поддръжката си за Украйна съвсем година от началото на войната, добавяйки, че поддръжката за Украйна ще продължи и през тази година.

" Тъй като заканите и провокациите за сигурността, пред които сме изправени, се развиват в обсег и значителност, ние сме решени да издигнем партньорството сред НАТО и Европейски Съюз на идващото равнище ", съобщи генералният секретар на НАТО и акцентира, че Путин се е " провалил " в опитите си да раздели Запада във връзка с войната в Украйна.

Столтенберг акцентира смисъла на подписаната по-рано през днешния ден декларация сред Европейския съюз и НАТО, в която се показва главната роля на алианса в евроатлантическата сигурност.

" Това е основен миг за евроатлантическата сигурност и непоклатимост, който повече от всеки път показва значимостта на трансатлантическата връзка, призовавайки за по-тясно съдействие сред Европейски Съюз и НАТО ", се показва в взаимното изказване на Йенс Столтенберг, Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР