НАТО трябва да затвори за корабоплаване Балтийско море, ако се

...
НАТО трябва да затвори за корабоплаване Балтийско море, ако се
Коментари Харесай

Латвия: НАТО трябва да затвори Балтийско море ако Русия е взривила Balticconnector

НАТО би трябвало да затвори за мореплаване Балтийско море, в случай че се потвърдят съмненията, че газопроводът Balticconnector и оптичните кабели за връзка сред Финландия, Швеция и Естония са развалени от Русия. Това съобщи президентът на Латвия Едгар Ринкевич в изявление за латвийска телевизия, представено от Униан.

Той означи, че би трябвало да се изчакат резултатите от формалното следствие и по-късно да се подхващат избрани дейности на равнище НАТО. Същеверменно Ринкевич означи, че е разговарял с президентите на Финландия и Естония, и е " почти ясно " в каква посока се движи следствието.

Засега в НАТО е взето решение просто да се ускори патрулирането в Балтийско море, само че реакцията може да стане по-твърда.

" След като виждаме такива произшествия, съгласно мен би следвало НАТО просто да затвори за мореплаване Балтийско море. Това може да се направи. Корабите може да бъдат спрени. Разбира се, това е въпрос, обвързван с редица морски права, само че в случай че бъде потвърдено ясно, че е Русия (...), би трябвало да има полемика по това, че с цел да защитим сериозната си инфраструктура, може да затворим Балтийско море. " – разяснява Ринкевич, представен от локалното издание LSM.

По думите му, тези въпроси към този момент не се разискват в границите на НАТО, защото следствието не е завършило.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР