НАТО трябва да се подготви за продължителна конфронтация с Русия,

...
НАТО трябва да се подготви за продължителна конфронтация с Русия,
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО трябва да се подготви за продължителна конфронтация с Русия

НАТО би трябвало да се приготви за продължителна борба с Русия, защото година след нахлуването в Украйна президентът Владимир Путин не демонстрира никаква воля за мир. Това предизвестие насочи в диалог с Франс прес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, съобщи организацията.
Прочетете още
" Трябва да сме подготвени това да трае дълго, може би доста, доста години ", сподели той.

" Президентът Путин желае една друга Европа, една Европа, в която да може да управлява съседите си, в която да може да взема решение какво могат да вършат страните ", добави 63-годишният норвежец в изявлението, обещано седмица преди първата годишнина от нашествието в Украйна.

След година боеве, взели десетки хиляди жертви в двата лагера, НАТО се притеснява от нова съветска атака, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трийсетте членки на алианса повече от всеки път са решени да работят по този начин, че Украйна да победи, увери Столтенберг.

" Ние сме тук, с цел да се уверим, че Украйна печели войната и с цел да ѝ доставяме оръжия, муниции и поддръжката, от която се нуждае ", съобщи той.

" Ако президентът Путин завоюва в Украйна, това ще е покруса за украинците. Но ще е рисково и за всички нас, тъй като той и другите властнически ръководители ще бъдат уверени, че употребявайки военна мощ, могат да реализират задачите си ", посочи генералният секретар на НАТО.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР