НАТО трябва да направи повече, за да се защити от

...
НАТО трябва да направи повече, за да се защити от
Коментари Харесай

Германски министър на отбраната: НАТО трябва да направи повече, за да се защити от Русия и Путин

" НАТО би трябвало да направи повече, с цел да се отбрани от Русия и президента Владимир Путин, тъй като " не можем да знаем до каква степен може да стигне делюзията за великолепие на Путин ", съобщи немският министър на защитата Кристин Ламбрехт.

" Едно нещо е несъмнено: актуалната обстановка значи, че би трябвало да създадем повече дружно ", съобщи Ламбрехт по време на посещаване в Литва.

" Бруталната съветска война в Украйна става все по-брутална и безскрупулна... Заплахите на Русия за потребление на нуклеарно оръжие демонстрират, че съветските управляващи нямат никакви угризения ", добави немският министър на защитата.

През 2017 година Германия разположи първите си войски в Литва на границата с Русия, откакто Русия анексира полуостров Крим. Страната се съгласи да усили доста задачата си през юни в отговор на нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

Ламбрехт откри непрекъснат немски команден център в Литва, който съгласно нея ще помогне за преместването на бригада от Германия в Литва за 10 дни, в случай че се наложи, съобщи Ройтерс.

Една бригада на НАТО е от 3000 до 5000 военнослужещи и съгласно Ламбрехт честите учения в Литва ще оказват помощ за бързото разрастване на войските, в случай че е належащо.

" Ние поддържаме нашите съдружници ", сподели Ламбрехт. " Чухме заканите на Русия към Литва, която прилагаше европейските наказания на границата с Калининград. Това не са първите закани и ние би трябвало да ги приемем съществено и да бъдем готови ", оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР