НАТО смята, че Русия продължава да разработва нови ракети със

...
НАТО смята, че Русия продължава да разработва нови ракети със
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия продължава да разработва нови ядрени ракети

НАТО счита, че Русия продължава да създава нови ракети със междинен обхват на деяние и капацитет да носят нуклеарни, бойни глави, написа Риа новости.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели по време на посещаване в Багдад, че Москва " създава и внедрява " ракети , които са в нарушаване с разпадналия се Договор за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние (ДЛРСОД).
" Проблемът се състои в това, че преди няколко години Русия пристъпи към създаването и внедряването в Европа на ракети със междинен обхват, които имат нуклеарен капацитет. Тези ракети са мобилни и да се открият не е елементарно. Те понижават времето за предизвестие, при потреблението на нуклеарно оръжие във боен спор. ", сподели Столтенберг.
Според него, всички страни в НАТО са подкрепили Съединени американски щати, когато американците са споделили, че ще изоставен ДЛРСОД, в случай че Русия не се върне към спазването на клаузите му.
" Русия не се върна към осъществяването на контракта. Те не престават да създават и внедряват тези ракети. ", споделя Столтенберг, като се базира на самостоятелни източници от следствието.
По-рано Министерството на защитата на Русия сподели, че не изпитва и няма на въоръжение ракети със междинен и дребен обхват на деяние в Европа, за разлика от Съединени американски щати. От министерството споделиха още, че " не възнамеряват внедряването на такива ракети в Европа или други региони на света, до момента в който там не се появи сходно въоръжение американско произвеждане. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР