НАТО ще създаде два нови командни центрове. Решението е било

...
НАТО ще създаде два нови командни центрове. Решението е било
Коментари Харесай

НАТО създава два нови командни центрове

НАТО ще сътвори два нови командни центрове . Решението е било взето на провеждащата се през днешния ден среща на военните министри от Алианса.

Говорителката на НАТО Оана Лунгеску разкри в профила си в " Туитър ", че двете структури ще бъдат ситуирани в Германия и Съединени американски щати.

We agreed that our new Joint Force Command for the Atlantic will be based at Norfolk, #US & a new Enabling Command at Ulm in #Germany - essential for #NATO reinforcements - SG @jensstoltenberg pic.twitter.com/OfuCzN8DW5
— Oana Lungescu (@NATOpress) 7 юни 2018 година

Новият команден център за Атлантика ще се намира в Норфолк , а командването по логистиката ще е в Улм, Германия, написа Оана Лунгеску.

Медиите към този момент разкриха, че Съединени американски щати ще окажат напън над НАТО за основаване и разполагане на повече сили за въздържане на Русия. Става дума за повече военни, кораби и самолети.

 Русия може да окупира Украйна за няколко дни, предизвести ексшеф на НАТО
Русия може да окупира Украйна за няколко дни, предизвести ексшеф на НАТО

Въпреки че Украйна през последните години е нараснала военния си капацитет

Основният конгрес стартира с разискване на подготовката на идната Среща на върха на НАТО, която ще се организира на 11-12 юли 2018 година Фокусът на полемиките беше справедливото шерване на тежестите и отговорностите в Алианса, в това число осъществяването на уговорката за вложения в защитата, оповестиха от министерството на защитата.

 Съединени американски щати упорстват НАТО да сдържа Русия със тактиката 30-30-30-30
Съединени американски щати упорстват НАТО да сдържа Русия със тактиката 30-30-30-30

30 батальона, 30 ескадрили и 30 бойни кораба да бъдат мобилизирани за 30 дни

Министрите разискаха развиването на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО и съгласуваността на напъните на съдружниците в тази област. Бяха дискутирани и рамката за Юга , подхванатите от НАТО дейности за рационализация и акомодация, които включват акомодация на Командната конструкция на Алианса, както и измененията на институционално равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР