НАТО ще реши официално днес, 29 юни, дали да покани

...
НАТО ще реши официално днес, 29 юни, дали да покани
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО с предупреждение към Путин

НАТО ще реши публично през днешния ден, 29 юни, дали да предложения Финландия и Швеция да се причислят към Алианса. В този ред на мисли генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг безусловно насочи предизвестие към Владимир Путин и Русия по отношение на разширението на Алианса.
"Включването на Финландия и Швеция в НАТО ще промени радикално обстановката в Балтийския район. С приемането на Финландия и Швеция НАТО ще покаже на съветския президент, че вратата към НАТО е отворена ", сподели генералният секретар на Алианса.
След среща в Мадрид делегациите на Турция, Швеция и Финландия подписаха съглашение, в което се регистрират условията на Турция за сигурност и Анкара към този момент е подготвена да поддържа присъединението на тези страни към Алианса.
"Радвам се да разглася, че към този момент имаме съглашение, което проправя пътя на Швеция и Финландия към НАТО. Те подписаха меморандум, в който се регистрират опасенията на Турция, в това число контролът върху търговията с оръжие и битката с тероризма ", съобщи Столтенберг. "С оглед на постигнатия прогрес Турция е подготвена да поддържа присъединението на Финландия и Швеция към НАТО ", сподели той.
Столтенберг също по този начин съобщи, че Финландия и Швеция биха желали да работят с Турция за изгонването на упрекнати в тероризъм, само че решенията ще се вземат според законите в тези страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР