НАТО ще изгради нов космически център във военната база в

...
НАТО ще изгради нов космически център във военната база в
Коментари Харесай

НАТО ще строи космически център в Германия |

НАТО ще построи нов галактически център във военната база в Рамщайн, Германия, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, написа Асошиейтед прес.

Решението е част от тактиката за потреблението на Космоса за сателитна връзка и трансфер на данни. Освен това още през 2019 година НАТО разгласи Космоса като идната евентуална зона за борби след въздуха, сушата, морето и киберпространството.

Военната база в Рамщайн ще се употребява най-вече за координационни функционалности в наблюдението на Космоса. Не е изключено на по-късен стадий да стартира да се употребява и като команден център за отбранителни дейности.

Според ДПА НАТО възнамерява и създаването на мозъчен концерн за галактически действия, като за него се преглеждат две евентуални локации - Калкар в Северен Рейн-Вестфалия или Тулуза във Франция.

По този метод алиансът се пробва да отговори на все по-агресивното държание в Космоса на Русия и Китай, написа Асошиейтед прес.

Йенс Столтенберг съобщи: „ Някои страни, в това число Русия и Китай, създават антисателитни системи, които могат да заслепят, деактивират или смъкват спътници и да основат рискови парчета в орбитата. Трябва да увеличим нашето схващане за провокациите в Космоса и способността ни да се оправим с тях “. Той заявява, че " НАТО няма желание да пуска оръжия в Космоса "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР