НАТО се опитва да признае космоса като област за война

...
НАТО се опитва да признае космоса като област за война
Коментари Харесай

Космосът, последна граница за отбрана на НАТО, място за война и битки

НАТО се пробва да признае космоса като област за война тази година , разясняват четирима висши дипломати, частично с цел да покажат на американския президент Доналд Тръмп, че алиансът е значим и се приспособява към новите закани , откакто Тръмп подписа съглашение за основаването на американски галактически сили, оповестява " Ройтерс ".

Решението, което би трябвало да се вземе на срещата на водачи на 3-4 декември в Лондон , на която Тръмп би трябвало да участва, публично ще признае, че борби могат да се водят освен на сушата, във въздуха, в морето и в компютърните мрежи, само че също в космоса .

" Има единодушие, че би трябвало да създадем космоса такова пространство, а срещата на върха в Лондон е най-хубавото място, с цел да стане публично ", съобщи един от високопоставените дипломати от НАТО, взел участие в полемиките, въпреки че предизвестява, че работата по техническата политика към момента е в ход.

Дипломатите от НАТО отхвърлят война в космоса , само че оповестяването му за такова място ще стартира спор за това дали НАТО би трябвало да употребява галактически оръжия, които могат да унищожат противников ракети и въздушни отбрани или да унищожават спътници .
 Пентагона натрупа мускули в космоса
Пентагона натрупа мускули в космоса

Съединени американски щати желае предимство против Китай и Русия

Решението за оповестяване на космоса за нова граница за защита може да помогне да убедят Тръмп , че НАТО може да бъде потребен съдружник във възпирането на Китай като конкурентна военна мощ, изясняват дипломатите.

Докато страните от НАТО през днешния ден имат 65% от спътниците в космоса, Китай планува солидни спътници и търговски спътници, които могат да оферират услуги, вариращи от високоскоростен интернет за самолети до следене на ракети и въоръжени сили на земята.

Китай създава оръжия, които би могъл да употребява в орбита и стана първата страна, която се приземи на далечната страна на луната предходната година .

Русия, в миналото стратегически сътрудник за НАТО в този момент е възприемана от доста съдружници като враждебна мощ , също е мощ в космоса и е една от дребното страни, способни да изстрелят спътници в орбита.
 Съединени американски щати не разрешават съдействието с Русия при изстрелването на ракети и спътници в Космоса
Съединени американски щати не разрешават съдействието с Русия при изстрелването на ракети и спътници в Космоса

А също по този начин Китай, Северна Корея, Иран, Судан и Сирия

" Можете да воювате извънредно единствено в космоса, само че който управлява пространството, управлява и това, което се случва на сушата, в морето и във въздуха ", разяснява Джейми Ший, някогашен чиновник на НАТО и в този момент аналитик в мозъчния концерн " Приятели на Европа " в Брюксел.

" Ако не контролирате галактическото пространство, не контролирате и другите пространства. "

Очаква се идната седмица на постоянна среща в Брюксел министрите на защитата на НАТО да се спогодят за необятна галактическа политика , макар че към момента няма да има решение за оповестяване на космческото пространството за оперативна област на защитата .

Втори посланик добавя, че въпреки решението да е съществено и да има действителни последствия, то евентуално ще бъде " подарък за Тръмп ".

Тръмп, който употребява последната среща на върха на НАТО през юли предходната година, за да натисне европейските съдружници за разноските им за защита и упрекна Германия , че е пандизчия на съветската енергетика, подписа проект през февруари, за основаването на галактическите сили на Съединени американски щати .
 Моди: Индия към този момент е галактическа мощ
Моди: Индия към този момент е галактическа мощ

С ракети е свален спътник с ниска орбита, с технологията разполагат Съединени американски щати, Китай и Русия

Въпреки че събитието на НАТО в Лондон е след към шест месеца, европейските съдружници към този момент са нервни за това дали Тръмп ще употребява срещата , с цел да повдигне още веднъж въпроса за цената на съюза , на който той е де-факто е отпред.

Американските военни са все по-зависими от спътниците , с цел да дефинират какво се случва и вършат на земята, да управляват муниции с галактически лазери и спътници, както и да употребяват такива активи, с цел да следят изстрелването на ракети и да наблюдават техните сили.

Вече не са принудени просто да заобикалят орбитата на Земята, в този момент спътниците могат да маневрират в космоса , с цел да шпионират други галактически активи. През март Индия тества противоракетна защита .
 Китай за първи път изстреля ракета към космоса от платформа в море
Китай за първи път изстреля ракета към космоса от платформа в море

Ракетата притежател на твърдо гориво Long March 11 беше изстреляна в 12,06 часа локално време

Италия, Англия и Франция са главните европейски галактически сили , до момента в който Германия приготвя нови закони и търси частни вложения, с цел да обезпечи част от нововъзникващия галактически пазар, който може да коства 1 трилион $ годишно до 2040-те години .

Франция желае повече гаранции за това по какъв начин нейните галактически активи ще бъдат употребявани при положение на рецесия. В други области на война националните активи, принадлежащи на съдружниците на НАТО, се слагат под командването на висшия съюзен пълководец по време на спор.

Най-чувствителните от всички ще решат дали нападението върху сателит на съдружник ще съставлява нахлуване против алианса и дали да задейства клаузата за групова отбрана с член 5 на НАТО .

Подобно на решението да се трансформира киберпространството в сфера на война през 2016 година, решението на НАТО в началото ще значи увеличение на военното обмисляне, преразглеждане на уязвимостите на НАТО и надзор върху по-добрата отбрана на комерсиалните спътници, употребявани от военните .
 Космосът - полесражение при спор на Съединени американски щати с Китай и Русия
Космосът - полесражение при спор на Съединени американски щати с Китай и Русия

Китай и Русия влагат в оръжия, които могат да се употребяват при офанзива против спътниците и активите на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР