НАТО се опитва да направи света по-опасно място, противопоставя се

...
НАТО се опитва да направи света по-опасно място, противопоставя се
Коментари Харесай

Кремъл праща 74-годишното НАТО да се пенсионира

НАТО се пробва да направи света по-опасно място, опълчва се на появяването на различни центрове на власт и от ден на ден утвърждава световната си роля и упоритостта да популяризира въздействието си отвън евроатлантическата зона. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

По нейни думи е назрял моментът Алиансът " да се пенсионира ".

Коментарът на Захарова беше във връзка извършената ден по-рано среща на външните министри на НАТО по случай 74-ата годишнина на военния съюз.

" Слушаме генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг да спекулира все по-често за световната роля на Алианса. Прави се всичко, с цел да стане светът още по-опасен, с цел да се предотврати съществуването на различни центрове на власт, способни да подкопаят хегемонията на Запада. Като цяло, с убеденост може да се твърди, че сигурност и НАТО са две несъвместими неща. В тази връзка се постанова единствено един извод - на 74-годишна възраст е време Организацията на Северноатлантическия контракт да се пенсионира ", акцентира тя.

Според Захарова НАТО се пробва да " узурпира цялата система на европейска сигурност посредством присъединението на Финландия ".

" Финландия стана следващата жертва на Северноатлантическия алианс. Финландското държавно управление реши да се откаже от дългогодишния си неутралитет в подмяна на превръщането на страната във фронтова зона, предмостие за въздържане на Русия на северозапад. Както виждаме, НАТО не имат намерение да спрат дотук ", добави тя.

Инфо: ТАСС, Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР