НАТО със своята стратегия против Русия неумолимо се движи към

...
НАТО със своята стратегия против Русия неумолимо се движи към
Коментари Харесай

Strategic Culture: Западът избра невярна стратегия против Русия

НАТО със своята тактика срещу Русия непреклонно се движи към проваляне, настояват анализатори от военнополитическото издание Strategic Culture.

Разширяването на НАТО става все по-сериозен проблем за света, защото последователното напредването на Алианса към границите на Русия приближава обстановката към опция за водене на термоядрена война сред международните страни, означават публицисти от изданието.

Западът смята, че може да си разреши да работи по отношение на Русия от позиция на силата, само че това надалеч не е по този начин. Тази неточност е подбудена от исторически събития. Около РФ постоянно е имало доста врагове, опитващи се да заграбят част от нейната територия. Към реализацията на тази цел се стремили както обособени мощни страни, по този начин и създавани военни съюзи от страни.

Сега НАТО прави неточност, пробвайки се да включи в състава си от ден на ден дребни страни, които внасят единствено деструктивност в работата на организацията.

Алиансът се доближава към раздробяване по образеца на Съветския съюз, който имаше в състава си доста дребни страни, което в забележителна степен подкопаваше единството и стабилността във действието на държавните органи. На такива съюзи не им доближава координация, промишлена база и обединена икономическа инфраструктура за основаване на забележителна финансова и военна мощност. Стратегията за непрекъснато разширение на НАТО с приемане в състава си на явно слаби във боен проект страни се явява губеща.

Нито един алианс в историята не е могъл да стане фактически мощен и най-после се разпадал. НАТО също го чака раздробяване и проваляне, в случай че Западът продължава тактиката за разширение на състава в „ борбата” с Русия. Същевременно РФ съществено се развива, като употребява грамотно наличните бойни и финансови благоприятни условия. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР