НАТО реши днес да изгони седем руски дипломати, акредитирани към

...
НАТО реши днес да изгони седем руски дипломати, акредитирани към
Коментари Харесай

НАТО експулсира седем руски дипломати

НАТО реши през днешния ден да изгони седем съветски дипломати, упълномощени към алианса. Това заяви генералният секретар Йенс Столтенберг.
На трима съветски дипломати, които са очаквали утвърждение, акредитации няма да бъдат предоставени. Числеността на съветската задача в НАТО се понижава с 10 души - от 30 на 20 чиновници.
Припомняме, че през 2015 година, година откакто замрази военното си съдействие с Русия, организацията разгласи, че свива оптималния ѝ размер от над 50 души до 30, колкото е ограничаването за страните сътрудници.
" Русия подцени единството на съдружниците, Москва не вярваше в решимостта ни да прилагаме икономическите наказания ", разяснява Столтенберг. " Даваме ясно обръщение, че държанието на Русия има цена . С тези общи ограничения съветските благоприятни условия за шпионаж ще бъдат лимитирани ", добави той.
Генералният секретар разясни, че и с понижения състав на съветската задача ще остане допустима работата по подготовката на последващо съвещание на Съвета НАТО-Русия. Ще продължим да работим за логичен разговор, добави той.
Днешните ограничения на НАТО са част от международната реакция на отравянето във Англия на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал с военен газ. По данни на НАТО до момента над 140 съветски дипломати са били прогонени от над 25 страни от пакта и техни сътрудници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР