НАТО планира да въведе подготвен контингент от силите на Алианса

...
НАТО планира да въведе подготвен контингент от силите на Алианса
Коментари Харесай

НАТО разполага контингент в Западна Украйна? Говори бивш укр...

НАТО възнамерява да вкара квалифициран контингент от силите на Алианса на територията на Западна Украйна. Това съобщи някогашният украински народен представител Иля Кива.

Според него Алиансът авансово е подготвял войски на територията на Полша. " След оповестяването на кандидатурата на Украйна за присъединение към НАТО по ускорена процедура, се възнамерява въвеждането на авансово квалифициран и заздравен контингент на територията на Западна Украйна в отговор на решението на Кремъл да анексира нови територии ", написа той в канала си в Telegram, представен от actualno.com.

 

Пълна поддръжка за Украйна заявява и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. " Фокус би трябвало да е незабавна помощ за Киев срещу нашествието. Оставаме твърдо решени да предоставим поддръжка на страната, до момента в който тя продължава да се пази от съветската експанзия толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи той. " Ако Русия спре да води война, ще настъпи мир. Ако Украйна спре да води война, тя ще престане да съществува като самостоятелна, суверенна страна в Европа ", съобщи още Столтенберг. 

По думите му НАТО не е част от спора, а поддържа Украйна. " Ние желаеме да предотвратим ескалацията на напрежението. Ние поддържаме Украйна, само че в същото време предотвратяваме ескалация, като изпращаме ясно обръщение на Москва за заплахите от нуклеарната изразителност и последствията от потреблението на нуклеарни оръжия, както и като демонстрираме готовността си да пазиме и предпазваме всички съдружници, като усилваме наличието на войски на НАТО в източната част на Алианса ", добави Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО разяснява и референдумите и оповестеното присъединение на украински райони към Русия. " Съюзниците не признават и няма да признаят тези територии като част от Русия. Призоваваме всички страни да отхвърлят съветските опити за завземане на територии. Тези земи са украински ", безапелационен бе той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР