НАТО осъди като „неприемливи заплахите на държавния глава на Руската

...
НАТО осъди като „неприемливи заплахите на държавния глава на Руската
Коментари Харесай

НАТО: Заплахите на Владимир Путин са неприемливи

НАТО осъди като „ неприемливи " заканите на президента на Руската федерация Владимир Путин за разполагане на нови ракети против западните страни, откакто Договорът за ракети със междинен и дребен обхват (ДРСМО) се разпадна. Това предава AFP, представена от " Фокус ".
Руският водач направи войнствения коментар в послание към нацията, предупреждавайки Вашингтон за опцията от разполагането на нови ракети в Европа след разпадането на ДРСМО. Путин акцентира, че Москва ще сътвори свои лични центрове за „ взимане на решения за оръжие ".
„ Руските изказвания, ориентирани към заплашване на съдружниците, са неприемливи. Призоваваме Русия да се концентрира върху връщане към спазването на ДРСМО ", се споделя в изказване на заместник-говорителя на НАТО Пиер Казале.
„ НАТО е защитителен съюз, който е подготвен да пази всички членове против всякаква опасност. Не желаеме нова конкуренция във въоръженията, съдружниците неведнъж приканиха Русия да унищожи своите ракети със междинен обхват ".
Съединени американски щати оповестиха по-рано този месец, че се отдръпва от ДРСМО, поради нарушавания от страна на Русия, като е въвела на въоръжение нова ракетна система. Москва упорства, че системата е в сходство с ДРСМО.
През последните седмици генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг увери няколко пъти, че Алиансът няма да разположи нови нуклеарни оръжия в отговор на съветските ракети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР