НАТО одобри мерки за разширяване на присъствието си в Черно

...
НАТО одобри мерки за разширяване на присъствието си в Черно
Коментари Харесай

НАТО одобри мерки за засилване на присъствието си в Черно море

НАТО утвърди ограничения за разширение на наличието си в Черно море . Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг след среща на външните министри на страните членки във Вашингтон, където означиха 70 година от основаването на военния съюз, осведомят съветски медии.

Програмата включва следене на обстановката в района и обучаване на военноморските сили на Грузия и Украйна.
 Помпео прикани НАТО да се приспособява, с цел да се опълчи на Китай, Русия и Иран
Помпео прикани НАТО да се приспособява, с цел да се опълчи на Китай, Русия и Иран

Помпео направи прикани при откриването на среща на външните министри

Ние одобрихме пакет от ограничения, който имат за цел по-голяма информираност за обстановката, а също усилване на поддръжката за Грузия и Украйна, сподели Столтенберг на конференция. Той добави, че става въпрос за обучаване на военноморските сили и бреговата защита на двете страни, акостиране на натовски кораби на пристанища на двете страни, взаимни учения и продан на информация.
 Снимка 416289
Източник:

Генералният секретар напомни, че сега в Черно море има една корабна група на НАТО, която организира маневри с украински и грузински кораби.
 Русия: В Норвегия са умрели от позор, откакто шефът на НАТО съпостави Сталин с ДАЕШ
Русия: В Норвегия са умрели от позор, откакто шефът на НАТО съпостави Сталин с ДАЕШ

Руснаците не си поплюват

Русия употребява мощ за противозаконното анексиране на Крим от Украйна и продължава да натрупа военна мощ в района, сподели Столтенберг и прикани Москва да освободи арестуваните украински моряци.

По думите му по едно и също време той се афишира за усилване на защитата на Алианса и в същото време за разговор с Русия. Той разясни, че всички страни членки на НАТО поддържат този метод.

Столтенберг разкри, че страните членки са разискали и прекратяването на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег сред Русия и Съединени американски щати.
 Снимка 416290
Източник:

Призоваваме Русия да се върне към цялостно и проверимо спазване на контракта, само че времето изтича и НАТО се приготвят за свят без контракта. Обсъдихме спомагателни стъпки и вероятни ограничения, които можем да предприемем, в случай че Русия не се върне в контракта, акцентира Столтенберг.
 В Русия оповестиха за
В Русия оповестиха за " празни " заканите на Съединени американски щати да изключат Турция от НАТО

Анкара надали ще се откаже от договорката за С-400

Няма да подражаваме на дейностите на Русия, посочи той. Столтенберг съобщи, че НАТО не възнамерява разрастване на нуклеарни ракети в Европа. Според него нарушаванията от страна на Москва са " дестабилизиращо държание ".

Столтенберг заяви още, че всички страни членки са дали обещание да влагат повече средства в защита.

На 2 февруари Вашингтон прекрати осъществяването на контракта за ракетите от 1987 година и стартира процедура за отдръпване от съглашението.

На 4 март Путин подписа декрет за прекъсване на осъществяването на контракта от страна на Русия.

Подписан от Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година, Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват беше крайъгълен към за европейската сигурност в продължение на години. Договорът не разрешава наземните ракети с обсег сред 500 и 5500 км, доста от които бяха ситуирани от двете страни на Желязната завеса по това време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР