НАТО обяви напредък в укрепването на източния си фланг, като

...
НАТО обяви напредък в укрепването на източния си фланг, като
Коментари Харесай

900 войници от САЩ са вече у нас

НАТО разгласи прогрес в укрепването на източния си фланг, като 4 нови многонационални бойни групи в Словакия, Унгария, Румъния и България доближиха първото си равнище на бойна подготвеност, заяви осведомителната организация DPA, базирайки се на представител на Aлиансa.

 

Първоначално НАТО не уведоми за точния състав и брой на бойните групи, които ще бъдат основани на източния фланг. Според последна информация по данни на DPA, в Словакия към този момент има 2100 бойци от страни като Германия, Нидерландия, Чехия и Съединени американски щати. 800 бойци от Хърватия са ситуирани в Унгария, 900 от Съединени американски щати - в България, а 3300 от Франция, Белгия, Италия и Съединени американски щати - в Румъния.

 

Агенцията акцентира, че до момента НАТО е имала непрекъснати многонационални елементи единствено в балтийските страни Естония, Латвия и Литва, както и в Полша. Такива бойни групи нормално наброяват сред 1000 и 1200 военнослужещи, само че в последно време броят им доста се усили поради събитията в Украйна.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР