НАТО обяви, че ще се съсредоточи върху пет ключови сфери

...
НАТО обяви, че ще се съсредоточи върху пет ключови сфери
Коментари Харесай

НАТО се фокусира върху сдържане и управление на отношенията с Русия

НАТО разгласи, че ще се концентрира върху пет основни сфери от въздържане до рационализация и връзките с Европейски Съюз на срещата на върха през юли, в това число и " ръководство " на връзките с възходящо нападателната Русия, осведоми Агенция Франс Прес.

Генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг съобщи пред депутати на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в полската столица Варшава, че на срещата фокусът също ще бъде ориентиран към непоклатимост в граничните райони , съответно на юг, и шерване на тежестта.

Столтенберг добави, че чака водачите на срещата на 11-12 юли в Брюксел да " вземат решения за укрепване на готовността и военната подвижност " на силите по източния фланг.

" Нашето въздържане и защита не зависят единствено от силите, които сме разгърнали, а също по този начин и от доста по-зависещите ни качества да се придвижваме бързо, в случай че е належащо ", разясни той.

Натовските страни членки разположиха 4 000 бойци в Прибалтика и Полша поради дейностите на Русия в Украйна.

По отношение на контактите сред Русия и Запада шефът на НАТО сподели, че чака алиансът да удостовери " двойния метод " към Москва " за въздържане и защита, комбинирано с политически разговор ".

" Дори и да не имаме вяра в по-добри връзки с Русия в близко бъдеще, ние би трябвало да управляваме нашите връзки с Русия ", добави Столтенберг.

В специфичен отчет за битка с хибридните закани на Русия английският реакционер лорд Джоплинг съобщи пред асамблеята през уикенда, че алиансът би трябвало да прегледа нов " Член 5Б " за групова защита , който да бъде задействан при хибридна офанзива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР