НАТО обещава отговор на саботажа на балтийския газопровод, ако той

...
НАТО обещава отговор на саботажа на балтийския газопровод, ако той
Коментари Харесай

НАТО обещава отговор на саботажа на балтийския газопровод

НАТО дава обещание отговор на саботажа на балтийския газопровод, в случай че той бъде доказан, заяви Агенция Франс Прес.

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг даде обещание съдбоносен отговор, в случай че се окаже, че повредата на газопровода сред Финландия и Естония е “умишлена офанзива ”.

Във вторник финландският президент Саули Ниинистьо съобщи, че течът, довел до прекъсването на газопровода този уикенд, евентуално е породен от “външна ” активност. Това породи съмнения, че Русия може да е забъркана.

“Важното в този момент е да установим какво се е случило и по какъв начин е могло да се случи това ”, съобщи Столтенберг на срещата на министрите на защитата на НАТО. “Ако се потвърди, че става дума за умишлена офанзива против сериозна инфраструктура на НАТО, тогава това ще бъде посрещнато с обединен и съдбоносен отговор от страна на НАТО. ”

Ниинистьо съобщи, че повода за вредите към момента не е ясна и че Финландия и Естония си сътрудничат в настоящото следствие.

НАТО дава обещание отговор на саботажа на балтийския газопровод, в случай че се окаже, че това е умишлена офанзива

Хелзинки предизвести да не се вършат прибързани изводи. Според Финландия наподобява малко евентуално повода да са експлозиви. Норвежкият сеизмологичен институт NORSAR съобщи, че е разкрил “вероятна детонация ” в региона на приключването.

Потенциалният бойкот на газопровода идва година след детонациите. Те повредиха тръбите на “Северен поток ”, прекъснаха главен маршрут за експорт на съветски газ за Европа. Те подхраниха геополитическото напрежение, така и така високо поради нашествието на Москва в Украйна.

Войната на Кремъл накара Финландия да се откаже от дългогодишната си политика на неприсъединяване. Тя да се причисли към НАТО в огромна стратегическа смяна, която разгневи прилежаща Русия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР