НАТО няма да чака кризата и да освободи балтийските държави,

...
НАТО няма да чака кризата и да освободи балтийските държави,
Коментари Харесай

Американски генерал: НАТО трябва да демонстрира пред Москва своята способност да действа изпреварващо

НАТО няма да чака рецесията и да освободи балтийските страни, съобщи военачалник Бен Ходжес, някогашен пълководец на американските сухопътни сили в Европа.

В изявление за Rzeczpospolita той изясни, че е значимо алиансът да покаже на Москва, че НАТО е мобилен и постоянно е в положение да бъде на вярното място преди възможна офанзива, написа "Поглед инфо ".

На въпроса на Rzeczpospolita какъв брой време ще отнеме Кремъл да окупира Литва, Латвия или Естония, някогашният командващ сухопътните войски на Съединени американски щати военачалник Бен Ходжес отговори: „ Мисля, че няма да е елементарно, като се има поради какъв брой балтийските страни и Полша са укрепили отбранителните си качества.

Имам поради териториалните сили, разширението на съдействието и наличието на бойни групи на НАТО. Разбира се, тези страни няма да оцелеят доста дълго време без поддръжка. Защото главната цел на Москва е да покаже, че алиансът не желае или не може да дава отговор и пази своите членове. "

„ Не е належащо руснаците да окупират всички балтийски страни. Те имат задоволително, с цел да заемат част от един от тях и да чакат нашия отговор ", - добави военният.

Следователно, съгласно Ходжес, с цел да бъде отговорът на НАТО верен, алиансът би трябвало да реагира и да показва опциите си в спокойно време допустимо най-скоро, преди рецесията.

„ Не желаеме да освободим балтийските страни. Искаме да покажем на Кремъл, че към този момент можем да бъдем там, преди руснаците да стартират офанзивата. За да не мислят, че ще им се размине “, заплаши американският военачалник.

Въпросът за подвижността е доста значим за НАТО. Необходимата пропускателна дарба би трябвало да бъде обезпечена, само че сега няма такава пропускателна дарба, да вземем за пример, железопътни връзки от Германия или Полша до балтийските страни.

„ Да не забравяме за пътищата, мостовете, пристанищата и летищата. Тези обекти би трябвало да бъдат предпазени от хакерски атаки. Гданск е по-лесно да се сковава с хакерска атака, в сравнение с с ракети "Искандер ", сподели той.

Американските военни са уверени, че Европейски Съюз и НАТО би трябвало да са подготвени да провеждат превоз, без значение от рецесията, пред която са изправени.

„ Мисля, че тази зараза ще ни научи на доста неща, в това число по какъв начин да организираме бързо придвижването на военна техника и бойци в изключителни обстановки “, заключи в изявление за Rzeczpospolita военачалник Бен Ходжес, някогашен пълководец на американската войска в Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР