НАТО никога няма да приеме споделянето на сфери на влияние,

...
НАТО никога няма да приеме споделянето на сфери на влияние,
Коментари Харесай

Столтенберг отправи предупреждение към Русия

НАТО в никакъв случай няма да одобри шерването на сфери на въздействие, в които огромните страни могат да решат ориста на по-малките.
Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на срещата си с президента на Грузия Саломе Зурабишвили, който беше негов посетител в централата на Алианса, съобщи БГНЕС.
" Това е фундаментален принцип и ние в никакъв случай няма да приемем, че огромните страни могат да се опитат да открият свои лични сфери на въздействие, както прави Русия - сфери, в които те имат право да вземат решение какво могат да вършат съседите им и какво не ", увери Столтенберг.
Той добави, че продължава взаимната подготовка за участието на Грузия в Алианса и че партньорството с Тбилиси се задълбочава.
" Грузия има право да се причисли към НАТО и правото да взема решение по кое време да направи това принадлежи на Грузия и 29-те сътрудници. Никой различен няма право да се пробва да повлияе или да спре този развой, тъй като Грузия има право да избере своя път”, съобщи генералният секретар на НАТО.
Столтенберг приветства напредъка на страната в промените и модернизирането на отбранителния бранш, в това число уговорката й за консумиране на 2% от брутния вътрешен артикул.
Той означи, че НАТО изцяло поддържа териториалната целокупност на Грузия в интернационално приетите й граници - с Абхазия и Южна Осетия и прикани Русия да изтегли войските си от тези райони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР