НАТО изрази съжаление от решението на Русия да преустанови участието

...
НАТО изрази съжаление от решението на Русия да преустанови участието
Коментари Харесай

НАТО: Русия да преосмисли решението си за излизане от Нов СТАРТ

НАТО изрази страдание от решението на Русия да прекрати присъединяване си в Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия, което беше оповестено през днешния ден от президента Владимир Путин.



Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели през днешния ден, че през последните години Русия е нарушила или се е отдръпнала от основни съглашения за надзор върху въоръженията. С днешното си решение се разпада цялата архитектура за надзор върху въоръженията, разяснява Столтенберг. Той изрази вяра Русия да премисли решението си.

Столтенберг се срещна през днешния ден с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба и с висшия представител на Европейски Съюз по сигурността и външните работи. Тримата разискаха опциите за бързо увеличение на военната помощ за Украйна.



Година след началото на войната не виждаме признаци, че Путин се готви за мир, в противен случай през днешния ден той разгласи, че се готви за продължение на войната, сподели Столтенберг. Според него победа за Путин би заплашила сигурността на целия свят. Затова НАТО ще продължи да усилва поддръжката си за Украйна.

Очаквайте детайлности!

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР