НАТО иска да избегне скъпата надпревара с оръжия с Русия,

...
НАТО иска да избегне скъпата надпревара с оръжия с Русия,
Коментари Харесай

НАТО не иска надпревара с Русия, но ще гарантира възпиране и отбрана в света

НАТО желае да избегне " скъпата конкуренция с оръжия " с Русия , която изисква " създаване на нови ограничения за надзор на оръжията " за ракети от последващо потомство. Това разгласи в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг при идването си на среща на министрите на защитата на НАТО, оповестява ТАСС.

" Искаме да избегнем или предотвратим нова конкуренция с оръжия. Ето за какво имаме намерение да създадем всичко допустимо за създаването на нови ограничения за надзор на оръжията. Нова конкуренция с оръжия ще бъде рискова и извънредно скъпа. В тази връзка надълбоко съжаляваме за унищожаването на Договора (ИНФ). Ето за какво ние имаме намерение да работим върху нови ограничения за надзор на оръжията - това е най-хубавият метод за опазване на ниско напрежението ", съобщи генералният секретар на НАТО.

Той дава обещание , че алиансът ще предприеме и военни ограничения: " Ще създадем всичко належащо, за да подсигуряваме, че НАТО поддържа надеждно въздържане и защита в свят , в който няма Договор за INF, само че има от ден на ден съветски ракети. "

Според него, алиансът, въз основа на данни, които не може да разкрие , преценя, че Русия нарушава Договора ИНФ , по-късно поддържа ултиматума, препоръчан от Съединени американски щати на Русия, изискващ унищожаването на нейното ново потомство крилати ракети 9M729 (SSC-8, съгласно класификацията на НАТО) в границите на две месеца (от началото на декември 2018 година до началото на февруари 2019 г.).

След това единомислещо поддържа декларацията на Съединени американски щати за едностранно отдръпване от съглашението , процесът стартира на 2 февруари и завърши на 2 август 2019 година Руското министерство на защитата организира през януари 2019 година презентация на тези ракети за всички задгранични военни аташета в Москва , за да потвърди, че те не нарушават наредбите на Договора ИНФ.

Представители на водещи страни от НАТО отхвърлят да участват на това събитие.
 НАТО ще отговори на всички съветски ракети в Европа, от стандартни до нуклеарни Обновена
НАТО ще отговори на всички съветски ракети в Европа, от стандартни до нуклеарни

Столтенберг: Режимът на Асад и Русия би трябвало да прекратят офанзивите в Идлиб

Мисия на НАТО от 500 военни инструктори за образование на иракските военни ще остане в Ирак , единствено до момента в който иракското държавно управление желае , разяснява той.

Работата на задачата остава блокирана повече от месец, откакто иракските управляващи желаеха всички задгранични войски да бъдат изтеглени от страната , а НАТО води договаряния с държавното управление за бъдещето на задачата си. В тази връзка Столтенберг акцентира, че с цел да позволи въпроса за деблокирането на задачата, НАТО може да предложи " спомагателна помощ " на Ирак .

" НАТО има подготвителна задача в Ирак. Ние сме там по покана на иракското държавно управление и ще останем там, до момента в който иракското държавно управление се съгласи. На срещата на министрите на защитата чакам министрите да потвърдят уговорката си към тази задача и също да се съгласят да дават спомагателна поддръжка за Ирак ", изясни Столтенберг.

В същото време той акцентира, че е значимо алиансът да предотврати възраждането на терористичната група " Ислямска страна ".

Относно опцията за разширение на съдействието на НАТО с други страни в района , той означи, че алиансът " интензивно работи със страни като Йордания и Тунис , като им оказва помощ при образованието на специфични сили и им дава разследваща информация ".

НАТО " води и разговор с други страни от района ".
 Пентагонът отхвърли евакуиране на американските войски от бази в Ирак
Пентагонът отхвърли евакуиране на американските войски от бази в Ирак

Подполковник Ърл Браун: Тези известия са лъжа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР