НАТО има голям интерес регионът на Балканите да е стабилен.

...
НАТО има голям интерес регионът на Балканите да е стабилен.
Коментари Харесай

Ген. Петр Павел потвърди интереса на НАТО от стабилни Балкани

НАТО има огромен интерес районът на Балканите да е постоянен . Това е в интерес и на съдружниците, и на страните от НАТО.
Това съобщи ръководителят на Военния комитет на НАТО военачалник Петр Павел в тържествената зала на Министерството на защитата. Ген. Павел е на публично посещаване в България.

НАТО отделя изключително внимание на ситуацията в района на Черно море . Ние сме наясно, че тази сигурност няма да бъде лесна задача за реализиране . НАТО ще продължи да поддържа България по същия метод, по който България поддържа НАТО, съобщи ген. Павел.

 Тероризъм и съветско въздействие застрашавали Балканите, твърди натовски военачалник
Тероризъм и съветско въздействие застрашавали Балканите, твърди натовски военачалник

Шефът на военния комитет на НАТО военачалник Петр Павел в Сплит

Също по този начин желая да отбележа достиженията на България за увеличение стабилността в този район чрез съдействие с другите структури на страните от района.

Причината за моето посещаване във вашата страна е от една страна да получа повече детайлности за сигурността в този район , да обсъдим актуалните закани, пред които сме изправени и методите, по които можем да им противостоим.
От друга страна да благодаря за приноса, който България дава на НАТО към районната сигурност , разгласи ръководителят на Военния комитет на НАТО.

Искам да ви уверя, че приносът на Вашата страна към дейностите, задачите, интервенциите на НАТО получава доста висока оценка . Искам да отбележа Вашите старания за увеличение на военния бюджет и за увеличение на вложенията във военни качества.

НАТО е толкоз мощна като организация, колкото са мощни съдружниците в нея . Необходими са ни военни качества от всички съдружници, с цел да бъде НАТО като организация ефикасна, да може да пази нашите територии и население.

За това е належащо да се знае какви са неналичията, пропуските във военните качества за всяка една от страните-членки на НАТО и къде би трябвало да съсредоточим нашите старания, сподели ген. Петр Павел. България е почнала три плана за рационализация във въоръжените си сили и аз имам вяра, че те са в синхрон с условията на НАТО за създаване на военни качества, добави ръководителят на Военния комитет на НАТО.

В своето изказване зам.-военният министър Атанас Запрянов сподели, че в случай че съпоставим готовността на НАТО да се оправя със актуалните провокации от срещата на високо ниво на НАТО в Уелс до в този момент ще забележим, че с помощта на дейната роля на Военния комитет , на военните командвания в НАТО бяха взети доста навременни решения, които се извършват. Алиансът през днешния ден е още по-силен и още по-адаптиран към актуалните провокации и закани.

Началникът на защитата ген.-лейтенант Андрей Боцев изрази насладата си, че ген. Павел е приел неговата персонална покана. Той посочи, че на срещата в София са разисквани тематики, касаещи страната ни и Алианса. Това е подготовка за нашата среща на Върха идната година. Вярвам, че предпочитаните линии за развиване на нашите Въоръжени сили са в синхрон с вижданията на Алианса и имам вяра, че имаме персоналната и професионална поддръжка на ген. Павел и на нашите съдружници от Алианса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР