НАТО е в Полша и на Балканите, за да предотвратява

...
НАТО е в Полша и на Балканите, за да предотвратява
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО запазва своята сила

НАТО е в Полша и на Балканите, с цел да предотвратява спорове, а не да води войни. Европейското единение не може да размени трансатлантическото, американското военно наличие в Европа е най-висшата форма на взаимност със съдружниците. Това съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО, в изявление за вестник „ Зюддойче Цайтунг “, съобщи Епицентър.

НАТО резервира своята мощ, а Северна Америка и Европа взети дружно през днешния ден вършат повече, в сравнение с преди. Ние укрепихме нашата взаимна защита и за пръв път от доста години подобрихме нашата командна конструкция. Съединени американски щати усилиха военното си наличие в Европа, те изпращат тук повече бойци, влагат повече, и също така, сега организират повече учения. А европейските сътрудници повече влагат в своята сигурност, и това е по този начин към този момент 5 години подред, уточни Столтенберг.

В НАТО постоянно е имало различия, тъй като ние сме съюз, състоящ се от 29 демокрации. Има разлики в позициите по комерсиалните въпроси, и в региона на климатичните промени, само че разногласия е имало и по-рано – да вземем за пример, по време на Суецката рецесия през 1956 година или войната в Ирак през 2003 година Силата на НАТО се състои в това, че ние сме способни да се оправяме със съществуващите проблеми, а също по този начин да се пазим и пазиме. НАТО е единствената платформа, в границите на която жителите на Северна Америка и европейците разискват въпроси свързани с защитата – и по този начин е всеки ден. Почти постоянно ние стигаме до общо мнение, само че от време на време нашите отзиви се разграничават. В този случай е значимо да продължим да обсъждаме противоречивите тематики.

Ние постоянно обсъждаме нашите връзки с Русия, в които слагаме акцент върху възпирането и защитата, само че също по този начин и върху разговора. Това е мощна позиция, тъй като сме взели взаимно решение, а в границите на Съвета НАТО – Русия ние обсъждаме тези въпроси с Москва. В продължение на доста месеци обсъждахме с Русия нарушаването на Договора за ракетите с дребен и междинен обхват, а също по този начин следствията от тези дейности, обсъждаме битката с тероризма, а също по този начин отбраната от киберзаплахи. Говорим всеки ден по тези стратегически въпроси, съобщи генералният секретар на НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР