НАТО е неспособно да противодейства на атака на Русия в

...
НАТО е неспособно да противодейства на атака на Русия в
Коментари Харесай

"Шпигел" огласи доклад на Алианса: Военният блок НАТО е неспособен да отрази атака на Русия в Европа

НАТО е некомпетентно да противодейства на офанзива на Русия в Европа. Такова умозаключение съдържа отчет на западната военна организация, огласен от немското издание „ Шпигел” и представен от международните организации, предава БГНЕС.

„ Способността на НАТО логистично да поддържа бързо прегрупиране в мощно разширената територия на зоната на европейското командване е закърняла след края на Студената война “, написа в документа озаглавен „ Доклад за напредъка по усилването на съпротивата и отбранителните качества на Алианса”.

През последните години НАТО концентрира съществени старания в укрепването на позициите си по новосъздадения след рухването на Берлинската стена източен фланг. Той включва страни в Централна и Източна Европа, намирали се в тогавашната руска сфера на въздействие, които през днешния ден са част от западната военна организация.

През годините на територията на страни като Полша, Румъния, България и други бяха основани военни бази, съсредоточени съюзнически сили и извършени редица взаимни учения. Тази интензивност се ускори от 2014г. и рецесията в Украйна, след която връзките сред Русия и Запада минаха в най-лошата си фаза от Студената война насам.

От НАТО са отказали да разясняват разкритията на „ Шпигел”, само че говорителката Оана Лунгеску е разкрила, че алиансът повече от всеки път през последните десетилетия е в подготвеност да разгърне силите си.

В Източна Европа НАТО сътвори четири нови батальона и усили силите си за бързо реагиране. Въпреки отчитането на „ съветската заплаха” действително Москва и НАТО не са прекъсвали разговора между тях и непосредствена опасност от огромна рецесия не е възниквала.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР