НАТО да разположи в района на Бургас дивизион ракети за

...
НАТО да разположи в района на Бургас дивизион ракети за
Коментари Харесай

Атлантическият съвет иска от НАТО ракети `Пейтриът` край Бургас

НАТО да разположи в региона на Бургас дивизион ракети за противовъздушна защита „ Пейтриът “, многонационална механизирана бригада или многонационална бригада „ Специални сили ”, а България да стане домакин на сухопътни, военновъздушни и военноморски съставни елементи от изграждащото се Адаптирано предно наличие на НАТО на Югоизток.
 Конкурсът за изтребители наподобява превдварително решен, още преди да е стартирал  Охраната на въздушното ни пространство през 2018 година е под въпрос, сочи отчет
Това са част от настояванията, които страната ни би трябвало да сложи на идващото съвещание на срещата на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел, се показва в позиция на Атлантическия съвет на България. 

От съвета оферират също многонационална бойна ескадрила на ротационен да се включи в защитата на въздушното ни пространство. 

Предложението идва на фона на следващото закъснение на състезанието за пазаруване на нови бойни изтребители и заплахата задачата по защита на въздушното пространство Air Policing да не може да изпълнявана от родните Военновъздушни сили. 

Според Атлантическия съвет ескадрилата ще бъде ситуирана на българско летище до края на 2019 година, като охраната ще се реализира под формата на съвместна съюзна интервенция.

Другите оферти са свързани с това страната ни да стане хазаин на сухопътни, военновъздушни и военноморски съставни елементи от изграждащото се Адаптирано предно наличие на НАТО на Югоизток. Също се предлага на срещата на върха на НАТО да бъде поискано повишение на ротационното съюзно морско наличие в Черно море и домакинстване във Варна на Координационен детайл на Морското командване, обвързвано и с детайлите за интеграция на силите в София и Букурещ. 

Сред настояванията са още:

Развръщане на ротационна основа от съдружниците в региона на Бургас на дивизион ракети за противовъздушна защита „ Пейтриът “ в период до края на 2019 г.;

Развръщане у нас на многонационална механизирана бригада или многонационална бригада „ Специални сили ”, с рамкова нация България, в период до края на 2020 г.;

България да взе участие в една от основаните четири многонационални бойни групи на НАТО в балтийските страни и Полша.

Атлантическият съвет предлага да бъде реализирано единодушие по краен период за преустановяване на зависимостта на страните членки от Русия при поддръжката на съществени оръжейни системи и съоръжение, включително посредством засилено съдействие в границите на НАТО и Европейски Съюз и потребление на организациите на НАТО и Европейски Съюз.

Във връзка с възходящата уязвимост от хибридни закани България да предложи страните от НАТО да се обединят към нуждата от разработване и приемане на най-малък предел за групов отговор при хибридна офанзива против един от съдружниците. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР