Натискът върху южната и частично на западната ни границата не

...
Натискът върху южната и частично на западната ни границата не
Коментари Харесай

Валентин Попов:Проблемът с границата е бил системно неглижиран

Натискът върху южната и отчасти на западната ни границата не е от през вчерашния ден, а от 10 години. Проблемът с оборудването е сложен. След 10 години и 10 държавни управления казусът не е решен. Сигурността коства за пари, само че става дума и за организация, липса на хора. Щатовете за чиновниците са понижени с над 25%. Това сподели Валентин Попов - ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Фактът, че сега се опитваме да запушваме дупките по границата с командировани чиновници от други структури значи, че казусът е бил редовно неглижиран, уточни той.

Задължително е Министерство на вътрешните работи да стартира да се чисти за хора, които нямат нужните професионални качества, безапелационен бе Попов.

Оставката на един министър не взема решение проблемите, съобщи той.

„ Политизацията слиза до все по-ниско равнище в Министерство на вътрешните работи. Очевидно в някои случаи Министерство на вътрешните работи е добър метод за политически PR. Ние към този момент не имаме вяра на политици. Вярваме, когато забележим действителни неща и осъществяване на периоди, добави Попов.

Разследващият публицист Йово Николов означи, че има справедливи аргументи за обстановката с бежанците. Мигрантският напън сега доближава размерите от 2016 година

Той напомни, че вътрешният министър е признал, че граничните служители на реда не са получавали ново съоръжение от 8 години. „ След гибелта на служителите на реда в Бургас стана ясно, че няма протокол за въздържане на рейсове. 10 години този проблем е бил неглижиран от управленията на Министерство на вътрешните работи. Когато се случи един подобен случай, се сетиха, че би трябвало да има подобен протокол. Това е неуместно! ", разяснява той.

Той уточни, че сириецът, карал рейса в Бургас, който се вряза в патрулна кола, убивайки двама служители на реда, е получил условна присъда за каналджийство, тъй като е сключил договорка. „ Прокуратурата не може да потвърди виновността му по общоприетия правосъден развой и предлага договорка. В същото време основният прокурор желае повишение на наказванията за каналджийство. Това е нонсенс ", акцентира проверяващият публицист.

Една от аргументите за неприемането ни в „ Шенген " е точно трафикът на бежанци през българската граница.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР