Натискът върху Саудитска Арабия от страна на САЩ продължава да

...
Натискът върху Саудитска Арабия от страна на САЩ продължава да
Коментари Харесай

Скандалът, който заплашва мултимилионни сделки за оръжия между САЩ и Саудитска Арабия

Натискът върху Саудитска Арабия от страна на Съединени американски щати продължава да пораства, откакто Вашингтон заплаши Рияд с " тежки санкции " поради изгубването на журналиста от Washington Post Джамал Кашоги.

Междувременно американските сенатори упорстват президентът Доналд Тръмп да предприеме по-сериозни ограничения против арабската страна.

Въпреки натиска наподобява президентът не е изключително податлив да приключи мултимилионните покупко-продажби за оръжия със Саудитска Арабия поради риска, че досегашният съдружник на Щатите ще се обърне към Русия или Китай следователно, написа Bloomberg.

В събота пред публицисти Доналд Тръмп съобщи, че от опциите за практикуване на напън се изключват тези съглашения, защото те биха лишили американските компании в региона на защитата от " милиарди долари доходи ".

" Има други неща, които можем да създадем и които биха имали доста, доста по-силен резултат ", разяснява той.

Администрацията на президента преглежда редица други благоприятни условия за напън, в това число разкъсване на дипломатическите връзки и санкциониране на жители на Саудитска Арабия, като и евакуиране на представители на американски компании от идната капиталова конференция в Рияд в края на месеца.

В резултат на напрежението сред Вашингтон и Рияд доведоха до изострен спад на фондовия пазар в арабската страна, като борсата регистрира 7% надолу.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР