Натискът върху лечебните заведения в страната се увеличава. Многопрофилната болница

...
Натискът върху лечебните заведения в страната се увеличава. Многопрофилната болница
Коментари Харесай

Ще се справи ли с COVID кризата най-голямата общинска болница в страната

Натискът върху лечебните заведения в страната се усилва. Многопрофилната болница в Казанлък е най-голямата общинска болница у нас. Тя обслужва пациенти от пет общини. Заради пандемията обаче се оказва в мъчно финансово положение. Директорът на лечебното заведение доктор Кети Манова, изясни, че болничното заведение сега е преструктурирана поради огромния брой заболели, които се хоспитализират.

Към момента са разкрити пет отделения. Всъщност, те са преструктурирани и главната им активност е закрита. Определени са с моя заповед за лекуване на пациенти с COVID-19, посочи доктор Манова. По думите ѝ разликата сред вълната на ковид сега и миналата като протичането на болестта и като брой пациенти е основна.

Тя е най-вече във връзка с това, че в този момент боледуват младежи, в трудоспособна възраст. Заболяването протича по фамилен вид. Пристигат цели семейства - тежко заболели с индикации за хоспитализация. Много бързо се задълбочава болестта и бързо се развива дихателна и полиорганна непълнота, съобщи шефът.

Д-р Манова се обърна с зов към всички, които могат да бъдат потребни на болничното заведение с финансови средства. От през днешния ден се открива и дарителска акция. Обръщам се и към всички медици, работещи в извънболничната помощ, които могат да оказват помощ с наряди. Всички компании снабдители на консумативи и лекарства да бъдат съпричастни, прикани тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР