Натискът върху Кабул от Вашингтон, фактическото признаване на талибаните по

...
Натискът върху Кабул от Вашингтон, фактическото признаване на талибаните по
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Афганистан: САЩ ни изнудваха и са причина за идването на власт на талибаните

Натискът върху Кабул от Вашингтон, фактическото признание на талибаните по време на договарянията в Катар и неналичието на настояща информация в държавното управление са довели до рухването на администрацията на Ашраф Гани. Това съобщи вицепрезидентът Амрула Салех, който се разгласи за краткотрайно изпълняващ длъжността президент и прикани за опозиция.

" Ясно е, че талибаните в никакъв случай не са се поддавали на натиск; те са употребявали Пакистан като база за поддръжка. Не убежища, а целия Пакистан в услуга на талибаните. Съединени американски щати се пробваха да подтикват пакистанското съдействие, с цел да го купят; колкото повече плащаха, толкоз повече това насърчаваше пакистанците да оказват помощ на талибаните. Затова въпросът за нуклеарна страна, спонсорираща тероризма и бунтовниците против западните съдружници в Афганистан, в никакъв случай не е бил обсъждан “, сподели той в телефонно изявление за News18.
 Талибаните не разрешиха износа на долари и артефакти от Афганистан Талибаните не разрешиха износа на долари и артефакти от Афганистан
Талибаните не разрешиха износа на долари, както и на исторически полезности и монументи от страната. Изявление за това бе оповестено в проф...

Салех също по този начин означи, че междуафганистанските договаряния в Доха в действителност „ са легитимирали талибаните, които не останаха правилни на думата си “.

" Третата причина е, че през последните две години републиката беше подложена на голям напън от нашите американски съдружници. Те ни изнудваха и говореха: или ще освободите пандизчиите, или ние ще понижим помощта за вас, в това число военна. Попитахме: Сигурни ли сте, че тези хора няма да се окажат на фронтовата линия? Отговорът им беше негативен, само че всички се озоваха на тази линия. По този метод това не беше освобождение на пандизчии, а даване на талибаните на подразделения от извънредно радикализирани бойци “, добави афганистанският вицепрезидент.

Той изрази и мнението, че в държавното управление " е имало хора, които не са знаели за обстановката и са приели всичко за даденост ".

" Не можем обаче да се ограничим до тези четири аргументи, защото има разнообразни други проблеми, които доведоха до тази покруса. Изводът е, че НАТО към този момент го няма, американската войска напусна, само че афганистанският народ не, те не можаха да бъдат евакуирани. Летището в Кабул е върхът на айсберга. Страната се потопи в покруса, а терористични групи нахлуха в Афганистан ", приключи Салех. 
 Съюзниците притискат Съединени американски щати за удължение на периода за евакуиране от Афганистан, талибаните плашат с последици Съюзниците притискат Съединени американски щати за удължение на периода за евакуиране от Афганистан, талибаните плашат с последици
Съединени американски щати са притиснати от съдружниците си да оставят повече време за евакуация от следения от талибаните Афганистан, защото крайният ср...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР