Натискът върху България да подпише пакта за миграция продължава Натискът

...
Натискът върху България да подпише пакта за миграция продължава Натискът
Коментари Харесай

Натискът върху България да подпише пакта за миграция продължава

Натискът върху България да подпише пакта за миграция продължава Натискът върху България да подпише Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации ще продължи. Ако страната ни не се опълчи на документа, като го отхвърли,  ще има тежки последствия.
 
Социалната система ще се натовари, заплатите ще се намаляват, ще зародят междуетнически напрежения и спорове. Тази позиция изрази пред Дарик юристът и политически анализатор Мирослав Попов, взел участие в експертния интернационален конгрес в Маракеш, Мароко, предшествал междуправителствената конференция, на която пактът на Организация на обединените нации бе утвърден. 
 
Според Попов е нужна необятна социална полемика както по този документ, по този начин и по Пакта на Организация на обединените нации за бежанците и по Истанбулската спогодба. Това по думите му ще разреши да се видят заканите и рисковете за българското общество.
 
 БГНЕС

Решението на България да се въздържи при гласуването на световния пакт е вярно, само че то не е задоволително, разяснява Мирослав Попов.-->

Сред директните резултати за България, в случай че се причисли към пакта ще е преструктурирането на обществените разноски по посока на мигрантите, като документът не прави разлика сред мигрант и емигрант, счита Попов.
 
 БГНЕС

Подобно на Истанбулската спогодба и този документ се концентрира върху хората с друга полова ориентировка.
 
Според Мирослав Попов е нужна задълбочена социална полемика и по трите документа - световния пакт на Организация на обединените нации за бежанците, пактът за миграцията и Истанбулската спогодба, да се види какви са заканите за българското общество и да се създаде национална позиция. Той счита също, че националните институции би трябвало да реагират доста по-умно и доста по-интелигентно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР