Натискът над Путин постоянно нараства, затова явно от Кремъл вече

...
Натискът над Путин постоянно нараства, затова явно от Кремъл вече
Коментари Харесай

Украйна - неутрална като Австрия. Това ли е решението?


Натискът над Путин непрекъснато нараства, по тази причина очевидно от Кремъл към този момент се дочуват думички като " компромис ". Говори се и за възможен неутралитет на Украйна по модела на Австрия и Швеция. Но тук има две огромни въпросителни.

Към формалните съветски изказвания човек постоянно би трябвало да има едно мислено. Та нали се знае, че употребява връзката с тактически цели. След всички тези ангажименти: прави усещане въпреки всичко, че гневната изразителност от първите дни на войната, която, последователно отстъпва пред един по-дипломатичен метод.
Редакцията предлага
Думичката „ компромис “ да вземем за пример не я бяхме чували от Москва към този момент от много време. Нещо повече, Путин даже наподобява подготвен да се срещне със Зеленски, който единствено доскоро искаше да събори. От което можем да съдим, че натискът върху Путин непрестанно нараства.

Говори се за неутралитет на Украйна по модела на Австрия и Швеция. Дали това може да бъде решение – по този въпрос могат да се произнесат само самите украинци. Те желаеха да се причислят към Запада и даже поеха удара на войната, с цел да реализиран желанието си. Докато Австрия и Швеция си остават тясно свързани със Запада като членки на Европейски Съюз. За Украйна пътят в тази посока - към еврочленство - ще бъде, както в политическо, по този начин и в икономическо отношение доста повече от някаква утешителна премия.

Кой може да е поръчител за сигурността

Остават обаче две огромни въпросителни. Дали Москва в действителност ще допусне Украйна да премине към Европа? Защото подобен ход влиза в несъгласие с въжделенията на Путин да построи лична сфера на въздействие край границата на Русия. А още по-трудният въпрос гласи: Кой може да даде гаранции за сигурността на Украйна, които тази страна желае с цялостно съображение на фона на неприятния си опит?

Съществува концепцията Съединени американски щати, Турция и Англия да станат гаранти за сигурността на Украйна. Тази концепция заобикаля Германия и Франция, тъй като тези две страни от много време са срещу участието на Украйна в НАТО. Но дано не забравяме, че и в Съединени американски щати в последно време не се вижда никаква особена решителност да бъде отбранявана Украйна.

Да, такава е настройката на болшинството и в НАТО, заради което новото полско предложение за изпращане на умиротворители от Алианса в Украйна не разполага с доста шансове за триумф.

Нож с две остриета

В същото време НАТО би трябвало доста концентрирано да внимава да не би. След като той атакува Украйна, формалното съглашение сред НАТО и Русия се трансформира в непотребен лист хартия и в този момент Алиансът ще би трябвало трайно и осезателно да укрепи източния си фланг.

Николас Бусе, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

www.faz.net

Всички права непокътнати. Frankfurter Allgemeine Zeitung

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Кризата в Украйна: Съединени американски щати трансферират още бойци в Европа
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР