Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не

...
Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не
Коментари Харесай

Москов: Здравният министър носи отговорността, затова исканията му към НЗОК не са проблем

Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се смята за проблем, тъй като политическото управление на Министерство на здравеопазването носи отговорност за взетите решения. Така разяснява пред bTV абсурда сред министър Кирил Ананиев и шефа на НЗОК проф. Камен Плочев. Самият Москов съобщи, че до момента в който е бил здравен министър доста пъти е претендирал управлението на касата да се преценява с решенията му.

„ Касата да е нещо, друго от това да е финансов инструмент, с който се извършва здравната политика на страна - това е пагубна концепция, която води и до част от проблемите в опазването на здравето в България ”, безапелационен беше Петър Москов. Той добави, че задълженията към непознати лечебни заведения за лекуване на българи са трупани от 2009 година, само че няма риск пациенти да бъдат връщани от чужбина. И бе безапелационен, че у нас към този момент има инсталация и фрагменти, а българи не престават да се лекуват зад граница.

Според него, ГЕРБ „ олевяват ” и би трябвало да има обединена десница с консервативна стратегия. За задачата обаче трябвало време. Затова той се разгласи срещу апела на „ Да, България ” за предварителни избори: „ Вече не ми е занимателно, хората, които учредиха „ Да България “, бяха в основата на разбиването на дясно центристкото болшинство РБ-ГЕРБ, с цел да може на негово място да се яви една нова съвременна по европейските разбирания левица ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР