Натискът на властите във Вашингтон срещу ТВ канала RT принуждава

...
Натискът на властите във Вашингтон срещу ТВ канала RT принуждава
Коментари Харесай

Кремъл заплаши американски медии заради натиска срещу канала RT в САЩ

Натискът на управляващите във Вашингтон против ТВ канала RT принуждава Москва да приложи аналогични ограничения към американските медии, предава ТАСС , базирайки се на думите на формалния представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, изказани по време на предаване по съветската телевизия.

Представителят на ведомството дефинира потреблението на цялата „ административна машина “ на Съединени американски щати във връзка с съветския ТВ канал RT, като “особен случай “.

След квалификацията на дейностите на Съединени американски щати като ограничение на активността на RT, към американските медии и публицисти в Русия могат да бъдат приложение ответни ограничения, съобщи Захарова.

„ Няма разлика, дали медиите са държавни, дали се финансират посредством медиатор по линията на американските държавни органи и дали те са частни – за нас няма разлика “, добави тя.

Според думите на представителят на съветското външно ведомство, съветските управляващи в никакъв случай не са употребявали законови ограничения във връзка с задгранични репортери, за напън, цензура или политическо въздействие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР