Натиск не се оказва. Проверки текат в 500-700 фирми в

...
Натиск не се оказва. Проверки текат в 500-700 фирми в
Коментари Харесай

Асен Василев: Проверките в австрийските вериги не са свързани с Шенген

" Натиск не се оказва. Проверки текат в 500-700 компании в страната сега ".   Това съобщи министърът на финансите Асен Василев, представен от Българска телеграфна агенция. Той разяснява появилата се обществена информация за данъчни инспекции в австрийските вериги за хранителни артикули и горива Billa и OMV.   Министър Василев увери, че инспекциите не са свързани с позицията на Австрия за присъединението ни в Шенген.   Той акцентира, че такива инспекции се правят на хранителни вериги, както и обекти, където има артикули с висок фискален риск и са свързани с влизането на обезпечителните ограничения за събираемост от 1 януари т.г.   На въпрос реален ли е апелът на представители на българския бизнес да се бойкотират австрийски артикули, Василев отговори: " Това е въпрос към българските консуматори, а не към българското държавно управление. Бизнесът е свободен да насочва каквито желае апели към българските жители ". 

  " Това, което ние вършим, където в действителност има диференцирано държание по отношение на Австрия, са инспекциите на Агенция " Митници ". Всички товари от и до Австрия минават цялостния набор от инспекции.   Освен през Българската организация по сигурност на храните, минават през инспекция и на рентген. Ако се откри проблем там, минават и през ръчна инспекция на товарите. Това е по искане на австрийската страна за засилени инспекции от и до Австрия.   Създаде се известно напрежение по границите, защото количеството рентгени е лимитирано. Имаме планувано в бюджета тази година да го увеличим доста, само че единствено по външните граници на Европейския съюз.   В момента на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", от 10 ленти за тирове, имаме рентгени единствено по две. Трябва да подсигурим всички останали. Това ще се случи по другите външни граници. Инвестиция в спомагателна инсталация на вътрешноевропейските граници няма да вършим, тъй че там може да се чакат забавяния ", изясни още министърът на финансите, представен от Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали би заел вицепремиерски пост след идната премиерска ротация в постоянното държавно управление, Асен Василев отговори: Това ще реши Народното събрание.   „ Създаването на един кабинет значи, че той би трябвало да получи парламентарна поддръжка. За да получи парламентарна поддръжка, това значи депутатите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и ГЕРБ-СДС да поддържат въпросния кабинет.

Това минава през полемики сред премиера, който ще води този кабинет и който би трябвало да може да подбере екип, с партиите, от които се желае парламентарна поддръжка. Както стана и предходния път “, добави той.

Ротацията в премиерския пост се чака през март, когато вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел би трябвало да размени министър-председателя Николай Денков. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР