Натиск, депутатски протекции, открадната подписка, наказателни разследвания, назначения с връзки

...
Натиск, депутатски протекции, открадната подписка, наказателни разследвания, назначения с връзки
Коментари Харесай

Натиск, депутатски протекции, наказателни разследвания и назначения с връзки в Козлодуй

Натиск, депутатски подкрепи, открадната подписка, наказателни следствия, назначения с връзки – по този начин разказа обстановката в Козлодуй Цецо Благоев. Той е служителят на реда, който през лятото популяризира клипа, довел до уволнението на шефа на „ Физическа отбрана “ в АЕЦ „ Козлодуй “ Пешко Караджов.

Във видеото се вижда по какъв начин Караджов заплашва служители на реда с уволняване. Първоначално той получи наказване забележка. По случая обаче се намеси и министър председателят Бойко Борисов, който изиска отстраняването му. Последва уволняване, обжалване и решение на съда да възвърне Караджов на работа с обезщетение от съвсем 16 хиляди лв.. Реакцията на Борисов беше, че не може да разяснява решение на съда, това би трябвало да направи Висш съдебен съвет. Междувременно Благоев пък беше уволнен дисциплинарно.

В предаването „ Тази заран “ по bTV той съобщи, че не познава Пешко Караджов персонално. Клипът не е сниман от него, а от сътрудник служител на реда, който „ знаел нрава на Караджов “.

„ На въпросната дата автопатрул стопира лидер, който е използвал алкохол над 1,2 промила и го води в градското районно на Козлодуй. Там се явява господин Караджов и един сътрудник, който знае нрава и характера на Караджов, го е записал, тъй като той е знаел, че след това ще има проблеми “, описа Благоев. Според него Караджов е бил пийнал.

„ След което стартира голям напън от някогашния шеф на регионалната дирекция Димитър Газибарски против хората, тъй като искаше да в профил началника на районното АЕЦ „ Козлодуй “, заради повода, че е докладвал и е формирана инспекция против Караджов в прокуратурата – добави Благоев. – След което с един сътрудник, който е ръководител на единия профсъюз, пуснахме подписка в поддръжка (на началника), с цел да си изразим професионалното мнение, без да влияем, без да се месим в ръководството на регионалната дирекция. И след което натискът стана голям . Въпросната подписка един служител на реда, който е непосредствен до Димитър Газибарски, си разреши да я открадне “. „ Взеха подписката, гледаха кой се е подписал и образуваха на 16 индивида инспекции (...) Така ме въвлякоха и мен в цялата история “.

Според Благоев той е уволнен въз основата на тази инспекция и тъй като си показва персоналното мнение във „ Facebook “ .

Гостът уточни, че съгласно медийни изявления Караджов в близки връзки с врачански народен представител .

След случилото се в Районното ръководство, откакто е било ясно, че ще има разпореждане с отвод да се образува следствие, Караджов е назначил сина и брачната половинка на Газибарски в АЕЦ „ Козлодуй “, сподели още Благоев. Той уточни и че скандалният клип със закани е трябвало да бъде прибавен в първата инспекция, само че това съзнателно не е направено.

Това не била първата пиянска демонстрация на Караджов , сподели Благоев. Преди две или три години той „ се яви пийнал в Районното ръководство, беше ги строил служителите на реда заради повода, че дежурният беше отказал да отидат да му купят водка и цигари “. Но тогава някогашният шеф на районното Пламен Игнатов съумял да прикрие случилото се, сподели гостът.

Самият Благоев също апелира уволнението си.

Вижте целия диалог във видеото и по какъв начин Благоев отговори на обвинявания против него: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР