Натиск да стартира подготовка за покупката на още 8 американски

...
Натиск да стартира подготовка за покупката на още 8 американски
Коментари Харесай

Продаваме самолетите МиГ-29, за да вземем още няколко F-16?

 Натиск да започва подготовка за покупката на още 8 американски изтребителя F-16, а част от 15-те руски МиГ-29 да бъдат продадени започнаха военните. Това стана ясно от изявление на вицепремиера Красимир Каракачанов пред парламентарната комисия по защита. " Нужна е някаква реализация на част от МиГ-29 отрано, преди 2029-2030 година, с цел да може страната да осъществя някакъв доход като отплата на разноски, които ще прави по инфраструктура на летищата за F-16 и така нататък ", сподели министърът пред депутатите. " Нека не прозвучи безсрамно, само че не е ли време да помислим за втората част от плана - за идващите 8, да стартираме да го готвим ", добави Каракачанов при чуването си от отрасловата комисия. Пандемията няма да забави доставките на първите 8 F-16, които би трябвало да бъдат у нас до 2024 година, успокои той. България заплати за тях 2,2 милиарда лв..

Символично изпращане за първите ни четирима водачи на F-16 бе проведено от президентът и военният министър. Летците ще се срещнаха първо с Каракачанов, а по-късно с президента Румен Радев. Очаква се да заминат до дни за Съединени американски щати, където в продължение на 2 година ще бъдат обучавани.

Първите водачи трябваше да заминат още в края на април, само че пътуването им се отсрочи поради ковид. Няма да се понижат средствата за защита и такива разисквания в държавното управление не са водени. Единствено някои строително-ремонтни действия може да се отсрочат поради пандемията, изясни още Каракачанов. " Ще бъдат спестени някакви пари, само че след 30 година недостиг в Министерството на защитата тези пари ще намерят място в други сфери като модернизацията на танковете Т-72 или ремонт на някоя друга техника ", уточни той представен от " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР