National Geographic поставя началото на кампанията „Планета или пластмаса?“ и

...
National Geographic поставя началото на кампанията „Планета или пластмаса?“ и
Коментари Харесай

National Geographic даде старт на инициативата „Планета или пластмаса?“ и в България


National Geographic слага началото на акцията „ Планета или пластмаса? “ и в България. Целта на самодейността е да разгласява за казуса, да образова за вероятните решения и да подтиква към персонална съпричастност. Съмишлениците на National Geographic ще могат да дадат обществено заричане в обществените мрежи и с съответни дейности да допринесат за ограничението на замърсяването.

Намаляването на пластмасовите боклуци би имало изключително важен резултат за жителите на океаните, защото ще докара до възстановяване на здравословното положение на милиони типове, наранени директно от несъразмерното замърсяване на водните басейни. Също по този начин ще способства за цялостното възстановяване на положението на международната екосистема.

В качеството си на международен бранд с богата история в областта на научните проучвания и открития, National Geographic се изправя уверено против този проблем благодарение на науката и историите, които споделя на своите фенове и читатели. През годините National Geographic потвърждава позицията си на виновен бранд, като реинвестира 27 % от прихода във фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, с цел да финансира тяхната активност в сфери като просвета, проучвания, архивиране, предпазване и обучение.

В международен проект „ Планета или пластмаса? “ е подкрепена от интернационалното медийното портфолио на National Geographic и ще се базира на експертизата на огромен екип от учени и откриватели, които са директни очевидци на вредите, причинявани от голямото количество пластмасови боклуци в океаните. Кампанията ще включва голям брой научни планове и проучвателен начинания, обществени прояви, вътрешнокорпоративни начинания, както и партньорства с марки, държавни институции и Неправителствени организации, споделящи философията ѝ.

„ Планета или пластмаса? “ ще показа изчерпателен теоретичен взор върху потреблението на пластмасови произведения в всекидневието и пагубният резултат върху екосистемата, оказван от привидно безобидната приложимост на пластмаса от страна на всеки един от нас.

Всяка година в океаните попадат над 9 млн. тона пластмасови боклуци. Изследвания настояват, че тази пластмаса остава в океаните в продължение на над 450 години и казусът се задълбочава с всяка минала година.

За да противодейства на тази наклонност National Geographic приканва феновете и почитателите си да създадат своето заричане да понижат използването на пластмаса за еднократна приложимост в всекидневието си. Всеки човек, дал сходно заричане става част от световно общество, което сплотява сили, с цел да спре вълната от пластмаса, която залива реките, моретата и океаните ни.

Обещанието е част от цялостната акция, която има за цел да осведоми и приобщава потребителите към концепцията в дълготраен проект и включва както действия и събития, по този начин и данни и информативно наличие.

„ В продължение на 130 години National Geographic обезпечава на международната общност изчерпателен взор към хубостта и чудесата на нашата планета, както и към нейните проблеми “ споделя Гари Нел, изпълнителен шеф на National Geographic Partners. “Всеки ден нашите учени, откриватели и фотографи стават очевидци на ужасяващите вреди, които безконтролното изхвърляне на пластмасови боклуци предизвиква, като ситуацията става все по-критично. Чрез акцията „ Планета или пластмаса? “ желаеме да разкажем историята на тази рецесия, както и да намерим научно решение на казуса и по едно и също време с това да разясним на феновете вредата, която всеки от нас, въпреки и неумишлено, предизвиква на планетата, употребявайки пластмасови произведения “ споделя още Нел.

На световно ниво National Geographic призовата потребителите си да предотвратят попадането на 1 милиард пластмасови предмета в океана, като досега са достигнати впечатляващите 116 834 495 бр.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР