НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ стартира кандидатстудентската кампания, която ще определи първокурсниците

...
НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ стартира кандидатстудентската кампания, която ще определи първокурсниците
Коментари Харесай

НАТФИЗ стартира кандидатстудентска си кампания

НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “ започва кандидатстудентската акция, която ще дефинира първокурсниците в 69-та образователна академична година.
От 21 до 25 август ще се одобряват заявките на кандидат-студентите. Какъв ще бъде броят на подалите документи и какъв брой претенденти ще се съревновават за всяка свободна позиция, ще може да се дефинира едвам след последния ден – 25 август.
Двата факултета „ Сценични изкуства “ и „ Екранни изкуства “ ще одобряват 190 първокурсници в 16 бакалавърски и 6 магистърски стратегии, оповестиха от академията.
Бакалавърските стратегии, из сред които бъдещите ученици на Академията могат да избират са: Актьорство за трагичен спектакъл, Актьорство за куклен спектакъл, Театър на придвижването – Танцов спектакъл, Режисура за трагичен спектакъл, Сценичен и екранен дизайн, Сценография за куклен спектакъл, Театрознание и сценичен мениджмънт, Филмова и телевизионна постановка, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и ефирен монтаж, Фотография, Анимация и виртуален дизайн, Драматургия, Екранни проучвания и публицистика, Филмов и ефирен тон, и специалността Филмово и телевизионно продуцентство, която е нова за Академията. Нулева година е оповестена за специалностите: Театър на придвижването – Пантомима и Режисура за куклен спектакъл.
Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в театралните изкуства, Театрално изкуство, Публична тирада, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство и Естетика на приложната снимка.
Ръководители на І курс в специалности Актьорство за трагичен спектакъл ще бъдат проф. Пламен Марков и проф. доктор Ивайло Христов, проф. Пламен Марков ще поеме и първокурсниците в Режисура за трагичен спектакъл. Проф. Боньо Лунгов ще води клас Актьорство за куклен спектакъл, проф. доктор Чайка Петрушева – Сценичен и екранен дизайн, доцент Ясен Вълчанов ще управлява Театър на придвижването – Танцов спектакъл, а проф. д.н. Камелия Николова – Театрознание и сценичен мениджмънт.
Проф. доктор Станислав Семерджиев, проф. доктор Дочо Боджаков, проф. доктор Светослав Овчаров, проф. д.н. Мая Димитрова, проф. доктор Теодор Янев, проф. доктор Атанас Кънчев, доцент Юрий Дачев, доцент Любомир Христов, доцент Росица Илиева и доцент Владислав Будинов ще водят главните дисциплини във факултет „ Екранни изкуства “.
Таксата за присъединяване във всеки от изпитите е 50 лева За всички бакалавърски специалности от факултет „ Сценични изкуства “, те се организират в три кръга, а за магистърските специалности в същия факултет, изпитните кръгове са два.
От предходната година, сериозна смяна е въведена в методологията на изпитите при претендентите за специалностите във факултет „ Екранни изкуства “. Те ще се правят оценка единствено в два кръга и ще бъдат определени в относителен проект, с общо за всички профили извънредно класиране. Кандидат-студентите на факултета, ще могат да се явяват и във втори профил, без значение дали аплайват и в компетентност на факултет „ Сценични изкуства “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР