Натаниъл Копси е назначен за посланик на Негово Величество Чарлз

...
Натаниъл Копси е назначен за посланик на Негово Величество Чарлз
Коментари Харесай

Натаниъл Копси е новият британски посланик в България

Натаниъл Копси е назначен за дипломат на Негово Величество Чарлз Трети в Република България, наследявайки доктор Роб Диксън, който ще премине на друга служба в дипломатическата работа, се споделя в прессъобщение на английското посолство.

 

Посланик Копси ще встъпи в служба през август 2024 година Преди това той е работил в кабинета на министъра на външните работи на Англия като основен създател на речи, обхващайки целия набор от въпроси по външна политика на Обединеното кралство. Но по-голямата част от кариерата му е съсредоточена върху Европа, изключително върху Европейския съюз и Източна Европа. 

 

През 2015 година той се причислява към държавната администрация на Англия, с цел да работи по въпросите на Европейски Съюз, в това число предоговарянето през 2015 година на изискванията за участието на кралството в Европейски Съюз и референдума през 2016 година Впоследствие работи по Брекзита, а след началото на пълномащабното съветско настъпление през 2022 година стартира да работи по въпроси свързани с Украйна.

 

Преди да се причисли към Дипломатическата работа, Копси се занимава с научна активност, а след това става професор по политически науки.

 

Новият дипломат приказва български език и към него в София ще се причисли и фамилията му. 

 

„ За мен е чест и наслаждение да се преместя в България като дипломат на Англия. Никога до момента партньорството ни не е било толкоз значимо, колкото е през днешния ден ", акцентира Натаниъл Копси.

" От образованието до защитата, от технологиите до търговията, ние работим в по-тясно съдействие от всеки път, демонстрирано от визитата на лорд Камерън предишния месец. Моята съществена цел ще бъде да укрепя още повече нашето жизненоважно стратегическо партньорство. България е изключителна страна със славно минало и огромно бъдеще. Семейството ми чака с неспокойствие да се преместим по-късно тази година и да намерим доста нови другари. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР