Настройването на частни срещу държавни и общински болници е тотална

...
Настройването на частни срещу държавни и общински болници е тотална
Коментари Харесай

Здравната реформа е в хаос и се разрушава

Настройването на частни против държавни и общински лечебни заведения е тотална неточност . Затова предизвести проф. Милан Миланов в ефира на Българска национална телевизия.

" Главата не ме боли, само че ми се развъртява, когато чуя здравна промяна ", отсече лекарят. Той напомни, че здравната промяна е била направена 1998-2001 година, признати са четири закона и почнало нейното разрушение .

Според него здравната промяна не е бетонирана, а е в безпорядък , тъй като лекарите лекуваме и работата върви, само че не върви не в тази посока от 2001 година насам.

Най-добре за проф. Миланов е да бъде поизчистена грубо здравната промяна , да си остане НЗОК и да има надграждане на доброволни, а не застрахователни модели .
 Борисов даде обещание, до момента в който е на власт, да не закрива лечебни заведения
Борисов даде обещание, до момента в който е на власт, да не закрива лечебни заведения

Премиерът не приема сестри и лекари с години стаж, да се усещат изоставени и забравени

" Какво вършим следващата година, от кое място ще вземем пари, с цел да дадем отново, тъй като общинските лечебни заведения са се трансформирали в приют ", запита лекарят и прикани шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев хубаво да опознае здравната система , а освен с молива и химикалката.

В опазването на здравето има пари , само че огромната неточност на българските учени е, че здравето, а не заболяването е стока, предизвести проф. Миланов.

На въпрос по какъв начин би коментирал злоупотребите с ТЕЛК , проф. Миланов съобщи, че ТЕЛК би трябвало да отиде към Национален осигурителен институт и не го учудват инспекциите на прокуратурата .

За правосъдна бърза процедура, с която насилниците да се вкарат в пандиза , прикани лекарят по отношение на зачестилите насилия над медицинските експерти .

Той упорства да се вземат ограничения и за насилието над полиция, държавните служители, учителите. " Ние сме общество, което се развива по пътя на омразата към всички и всеки ", сподели още проф. Миланов.
 Увеличават с до 40% заплатите в общинските лечебни заведения
Увеличават с до 40% заплатите в общинските лечебни заведения

Отпускат спомагателни 30 млн. лв. за общинските и регионалните лечебни заведения

Припомняме, до решението се стигна, откакто медици от общински лечебни заведения в цялата страна показаха недоволството си от ниските хонорари. В края на януари медиците от Козлодуй излязоха на митинг. Те сложиха и 10-дневен период на Ананиев да позволи казуса с нищожните заплати. Медиците бяха подкрепени и от своите сътрудници в Карлово.

министър председателят Бойко Борисов се зарече, че до момента в който е на власт, няма да закрива лечебни заведения. Той разпореди на Министерството на здравеопазването да стартира разбори на финансовото положение на всяка една от общинските лечебни заведения в страната.

От своя страна министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев съобщи, че се обмисля концепцията да се обезпечат средства за общински лечебни заведения посредством даването им на " предпазен " статут.

Вчера стачкуваха и лекари в Бургас , против закриване на кардиохирургия поради високи наем от 204 000 лв., след търг .
 Общинските лечебни заведения предизвестиха за дискриминация и опити за премахването им
Общинските лечебни заведения предизвестиха за дискриминация и опити за премахването им

Засяга се здравето и живота на близо два милиона българи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР