Настроенията на инвеститорите по отношение на икономиката на Германия се

...
Настроенията на инвеститорите по отношение на икономиката на Германия се
Коментари Харесай

Германските инвеститори все по-оптимистични за възстановяването на икономиката

Настроенията на вложителите във връзка с стопанската система на Германия се покачиха за десети следващ месец, което демонстрира възходящ оптимизъм за възобновяване след повече от година на муден напредък.

Индексът на института ZEW се увеличи до 47.1 през май по отношение на 42.9 през април, надминавайки упованията на анализаторите от 46.4 съгласно изследване на Bloomberg . По същия метод показателят, измерващ настоящите условия, надмина прогнозите.

Професор Ахим Вамбах, президент на ZEW, означи: Той акцентира доста повишаване на оптимизма, изключително в упованията за вътрешното ползване, следван от секторите строителство и машини.

Последните изследвания демонстрират по-добри вероятности за най-голямата стопанска система в Европа, изключително в бранша на услугите. Очаква се потребителите, които се възползват от по-бавната инфлация и възходящите приходи, да бъдат движеща мощ зад предстоящото възобновяване през тази година.

Въпреки това, продължаващата уязвимост в индустриалния бранш на Германия остава мотив за безпокойствие. Индустриалното произвеждане означи първия си спад от една година през март, до момента в който поръчките ненадейно спаднаха.

Анализаторите плануват облекчение от намаляването на лихвените проценти от страна на Европейската централна банка, макар че резултатът от тях може да се осъществя изцяло по-късно през годината. Освен това очакванията се разпореждат на световното търсене за увеличение на немския експорт на фона на тези стопански промени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР