Настроеният срещу миграцията вътрешен министър на Италия Матео Салвини поръча

...
Настроеният срещу миграцията вътрешен министър на Италия Матео Салвини поръча
Коментари Харесай

Салвини готви план за изселване на ромите от Италия

Настроеният против миграцията вътрешен министър на Италия Матео Салвини поръча отчет за ромското население на страната предвид на затварянето на пренаселени " противозаконни " лагери.
Ръководителят на крайнодясната Лига подреди на районните префекти на страната да изготвят " отчет за наличието на роми, синти и каминанти " в границите на две седмици, се споделя в изказване на министерството на вътрешните работи.
" Целта е да се ревизира съществуването на противозаконни лагери, с цел да се изготви проект за изселване ", се споделя в него.
Роми, синти и каминанти са обичайно номадски етнически групи, които са живели в Европа от епохи.
Синтите обичайно са от Западна и Централна Европа, до момента в който ромите произлизат от източната и югоизточната част на континента. Каминанти са най-малката група, към три %.
Според оценки на Съвета на Европа в Италия има сред 120 000 и 180 000 роми, синти и каминанти - една от най-ниските концентрации в Европа.
Повече от половината са италиански жители с постоянни работни места и домове, само че закононарушенията от ненавист против по-малко късметлиите са необятно публикувани.
Доклад на проромската група Associazione 21 Luglio от 2017 година сподели, че 26 000 роми, синти и каминанти живеят в спешни жилища или лагери в Италия.
Заплахите против тях са се нараснали при извънредно десния националистически министър, който предходната година провокира несъгласия с апела си за ново броене на ромите и за всички неиталианци, които да бъдат изгонени от страната.
Салвини също се стреми да затвори италианските пристанища за кораби на благотворителни организации, които избавят мигранти в Средиземно море.
Вижте и последните разкрития за връзката сред Салвини и Русия в материала ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР