Настроения за премахването му не се забелязват от вчера, но

...
Настроения за премахването му не се забелязват от вчера, но
Коментари Харесай

Митрофанова за премахването на МОЧА: Това си е ваш въпрос frognews.bg

Настроения за премахването му не се виждат от през вчерашния ден, само че тематиката стана изключително настояща, откакто Светлозар Раянов счупи плочата на монумента, на която е изписано посвещението “На руската войска освободителка от признателния български народ ”. 

Деянието пристигна ден преди светът да означи една година от началото на войната в Украйна. Раянов съобщи пред медиите, че точно съветската експанзия го е стимулирала да счупи плочата на МОЧА. 

 

Веднага по-късно Бойко Борисов от ГЕРБ прикани паметникът да бъде отстранен.

 

Въпреки това през октомври предходната година партията м отсрочи премахването на МОЧА при гласоподаване в Столичния общински съвет. Тогава не бе прегледан отчетът по въпроса, само че поради решение на болшинството в СОС, което гласоподава “против ”, това не се случи. 

 

" Моят коментар е, че историята би трябвало да се остави като история. Разбирате ли, по този начин може до безспир. Утре настроенията ще бъдат други, ще има и други такива суматохи, само че за какво. Това всичкото са стадии от вашата история. Затова става дума единствено за самоуважението ", сподели Митрофанова пред медиите. 

 

" Нашите два народа са длъжни да живеят приятелски. Сега е подобен интервал, целият свят се намира в доста възбудено положение, има спорове в целия свят, трусове и какво ли още не. Сложно е, нали? Нужен е баланс. И аз мисля, че ние ще отворим друга страница “, добави съветската посланичка у нас.

 

Това не е първото изказване на Митрофанова, в което съветската посланичка “се кара ” на българите. Припомняме, че един подобен коментар пристигна, след решението на Народното събрание да осъди Гладомора като геноцид. Тогава съветската посланичка съобщи, че България се пробва да пренапише историята. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР