Настроението ви е под нулата и целият свят ви е

...
Настроението ви е под нулата и целият свят ви е
Коментари Харесай

Ето как да си направим сочен шоколадов кекс без брашно

Настроението ви е под нулата и целият свят ви е крив? Значи се нуждаете от шоколад! Или пък от парче апетитен шоколадов кекс! А какво ще кажете да си го приготвите сама?

Кексът несъмнено е най-бързият и елементарен десерт, който една стопанка може да подготви при незабавни случаи. Днес ви предлагаме една елементарна, само че извънредно вкусна рецепта за шоколадов кекс без брашно. Измислена е в Италия, на остров Капри, по тази причина и се назовава " капрезе ".

За приготвянето му не се употребява брашно. Именно това го прави неизмеримо гальовен и апетитен. Опитайте рецептата и няма да съжалявате! Ще бъдете прелестно сюрпризирана от усета му и сигурно ще го приготвите още доста пъти за околните си.

Необходими съставки:

150 грама бадеми
100 грама мрачен шоколад
120 грама масло
3 огромни яйца
100 грама захар
щипка сол

Начин на подготвяне

Сложете бадемите във вряща вода, дръжте ги към 30 секунди, по-късно ги изцедете в гевгир. Оставете ги да се охладят, по-късно ги изсушете във фурната и смелете в блендера.

Начупете шоколада на дребни късчета и дружно с маслото разтопете на слаб огън, като не спирате да бъркате. Отделете жълтъците на яйцата от белтъците. Жълтъците и захарта разбийте с миксер до приемане на кремообразна маса, написа jenata.blitz.bg. След това последователно започнете да прибавяте шоколадово-маслената примес, като не спирате да разбивате с миксера. Накрая изсипете смлените бадеми и разбъркайте.

Белтъците разбийте с щипка сол до приемане на хубава пяна и бързо прибавете към останалата примес.

Дъното на неголяма форма (правоъгълна 20х20 см. или кръгла с диаметър 20 см.) застелете с пергаментна хартия за печене. Изсипете тестото, изравнете и сложете във фурната, загрята до 180 градуса, за към 20-25 минути.

След като кексът е подготвен и изстине, можете да нарежете на дребни ромбчета. Да ви е сладко!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР