Настойчивите искания на Украйна за бойни танкове са резултат от

...
Настойчивите искания на Украйна за бойни танкове са резултат от
Коментари Харесай

След информации от ЦРУ Украйна настоява за бойни танкове


Настойчивите претенции на Украйна за бойни танкове са резултат от загадка среща сред шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилиям Бърнс и Володимир Зеленски. На среща в Рамщайн, Германия, се разисква дали Украйна да получи бойни танкове.

Директорът на Уилиям Бърнс се е срещнал с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, оповестява вестник „ Вашингтон Пост “. Изданието се базира на високопоставени американски чиновници и осведомени среди, които не са посочени поименно.

Предупреждения от Съединени американски щати

В тези диалози, водени в края на предходната седмица, ръководителят на американското разузнаване предал на Зеленски сведения за плануваните от Русия военни интервенции в Украйна през идните седмици.
Редакцията предлага
Бърнс беше предизвестил Украйна и за плануваното съветско нахлуване против летището на Киев още в самото начало на, оповестява вестникът. Това предизвестие изигра значима роля за осуетяването на съветската офанзива против Киев.

Конференцията в Рамщайн

Министри на защитата, измежду които и американският представител Лойд Остин, както и други високопоставени военни от НАТО и Европейски Съюз разискват в по-нататъшната военна помощ за Украйна. Един от централните въпроси там е дали да се изпращат бойни танкове на Киев. Конкретно става дума за немските танкове „ Леопард 2 “, които съгласно сътрудниците на Германия в НАТО са нужни на Украйна, с цел да се пази дейно – изключително предвид на предстоящата напролет съветска атака.

" Тук умират хора "

Украинският президент съобщи в изявление за немската обществено-правна медийна мрежа АРД, че страната му незабавно се нуждае от бойните танкове. „ В случай, че някой изпитва терзания поради танковете, дано знае, че те са ни нужни, не тъй като Украйна се готви да атакува някого, а с цел да може да се отбранява “, сподели той.

Апелът на Зеленски към участниците в срещата в Рамщайн бе извънредно неотстъпчив. Той сподели: „ Не е време за договаряния, а за оцеляване. Бихте могли и още 6 месеца да си обсъждате въпроса за танковете, само че тук умират хора “. Според украинския президент е прекомерно проблематично това, че Германия да обвързва готовността за изпращане на с настояването Съединени американски щати също да изпратят свои бойни танкове в Украйна.

„ Без солови немски акции “

Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи в изявление за немската телевизия, че от Берлин чакат от Съединени американски щати демонстрация на трансатлантическа взаимност. Позицията на канцлера Олаф Шолц към този момент остава непроменена, а тя гласи: „ без солови немски акции “.

Поради това Германия упорства Съединени американски щати също да изпратят своите бойни танкове „ Ейбръхамс “. От Съединени американски щати обаче настояват, че въпросният вид танк е прекомерно трудноподвижен, не е елементарен за поправяне - и в последна сметка - несъответствуващ за задачите на защитата в Украйна. Съединени американски щати дават обещание спомагателна военна помощ за Украйна в размер от два милиарда $.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР