Настояваме здравният министър да дойде в парламента, за да обясни

...
Настояваме здравният министър да дойде в парламента, за да обясни
Коментари Харесай

БСП поиска обяснение от Кирил Ананиев за закриването на болнични отделения

Настояваме здравният министър да пристигна в Народното събрание, с цел да изясни решението си да бъдат закривани болнични отделения, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия доцент Георги Йорданов в декларация от името на парламентарната група.

" Повод за нашата декларация е изявлението на министъра на опазването на здравето от през вчерашния ден, който прави срещи, на които се среща със положението на опазването на здравето в другите райони ", заяви той и напомни, че през вчерашния ден министър Кирил Ананиев е бил в Северозападна България.

Там Ананиев се срещна с шефовете на лечебните заведения във Видин, Враца и Монтана, като по-късно разгласи решението си трите лечебни заведения да бъдат преструктурирани и да останат да работят единствено най-успешните ѝ клиники. Промяната цели да по-добро лекуване, както и до увеличение на пациентите им, защото всяка една от тях ще приема пациенти от целия Северозападен регион. Това, от своя страна, се чака да докара до нарастване на заплатите на личния състав.

" Той сподели, че лечебните заведения не могат да изпълнят своите отговорности като размер помощ и не могат да доближат избраните предели. Каза още и че тези отделения, които не могат да дадат задоволително възнаграждение, ще бъдат закрити. С това решение той нарушава конституционното право на всеки български жител да получи здравна помощ ", съобщи доцент Йорданов и добави, че регионалните лечебни заведения са гръбнакът на българското опазване на здравето.

" В резултат на това ние сме бомбардирани от голям брой сигнали на разтревожени жители. Затова желаеме да поканим министъра в Народното събрание, с цел да изясни това свое решение ", допълни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР