Настояваме здравният министър да дойде в парламента, за да обясни

...
Настояваме здравният министър да дойде в парламента, за да обясни
Коментари Харесай

БСП поиска обяснение от Ананиев за закривани болнични отделения

Настояваме здравният министър да пристигна в Народното събрание, с цел да изясни решението си да бъдат закривани болнични отделения.
За това прикани националният представител от Българска социалистическа партия доцент Георги Йорданов, който прочете декларация от името на парламентарната група.
„ Повод за нашата декларация е изявлението на министъра на опазването на здравето от през вчерашния ден, който прави срещи, на които се среща със положението на опазването на здравето в другите райони “, съобщи доцент Йорданов
Той напомни, че през вчерашния ден министър Кирил Ананиев е бил в Северозападна България.
„ Ананиев сподели, че лечебните заведения не могат да изпълнят своите отговорности като размер помощ и не могат да доближат избраните предели. Каза още и че тези отделения, които не могат да дадат задоволително възнаграждение, ще бъдат закрити.
С това решение той нарушава конституционното право на всеки български жител да получи здравна помощ “, съобщи доцент Йорданов и уточни, че регионалните лечебни заведения са гръбнакът на българското опазване на здравето.
„ В резултат на това ние сме бомбардирани от голям брой сигнали на разтревожени жители. Затова желаеме да поканим министъра в Народното събрание, с цел да изясни това свое решение “, уточни доцент Йорданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР