"Настояваме за съзадаването на анкетна комисия в парламента, която да

...
"Настояваме за съзадаването на анкетна комисия в парламента, която да
Коментари Харесай

ДПС: Вицепремиер и министър от ОП са в корупционна схема за даване на българско гражданство

"Настояваме за съзадаването на анкетна комисия в Народното събрание, която да проверява обстоятелства и условия изнесени в непознати и български медии във връзка корупционни схеми при издаването на българско поданство ", разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.
"Вчера стана ясно, че 114 лица, търсени от Интерпол, са получили българско поданство и надлежно са станали жители и на Европейски Съюз. Темата е от изключителна значимост за националната сигурност на страната и за участието ни в шенгенското пространство. Този скандал минира присъединението ни към Шенген. Трябва да стане ясно кои български институции и политици са взели участие в тази корупционна скица. От изявления в западния щемпел излиза наяве, че минимум един министър и вицепремиер от националистите са взели участие в тази незаконна скица. Трябва да изтрием това леке от имиджа на България. Това е наше обвързване ", безапелационен беше той.
"Знаете, че за основаването на анкетна комисия са нужни 48 гласа. Ние нямаме тези гласове и ще потърсим поддръжка първо от опозицията в лицето на Българска социалистическа партия. Ако не я получим, ще потърсим подпомагане от ръководещите. Аз мисля, че и ГЕРБ би трябвало да се включат в тази самодейност и да ни поддържат. Истината би трябвало да излезе нескрито, още повече, че през вчерашния ден вицепрезидентът Илияна Йотова е оповестила, че стопира да издава укази за българско поданство, до момента в който не стане ясно какво се случва ", разкри Цонев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР