Настояваме за изслушване на министър Нено Димов и министър Петя

...
Настояваме за изслушване на министър Нено Димов и министър Петя
Коментари Харесай

БСП поиска изслушване на двама министри заради проблемите с водата

Настояваме за чуване на министър Нено Димов и министър Петя Аврамова за казуса с водата. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.
Три области в страната са в режим на вода и пред водна рецесия : Перник, Ловеч и Плевен ", сподели Нинова. Тя попита докога хората ще заплащат повече.
" Настояваме през днешния ден тук да дойдат на чуване министъра на районното развиване и на околната среда и да кажете какво вършим. Три области са в рецесия, застрашени са още няколко. Ние имаме своите оферти. Ще внесем запитване с подписи за спор ", сподели още Нинова.
" Уважаеми ръководещи депутати от ГЕРБ, знаете ли кой дава отговор за водната промяна? Май не. Беше Нанков, след това беше Малина Крумова, след това като върнахте Нанков, отново Нанков. Сега кой е?
Не единствено, че не знаете кой ръководи тази промяна, просто промяна няма. Постоянно събирате от хората от ден на ден и повече пари, никакви вложения, влошено качество на доставката, влошено качество на вода ", уточни още водачът на Българска социалистическа партия.
" През 2016 година загубата на вода е 60 %. През 2017 година за жалост пораства и стига до 61.24 %. В същото време ремонтите по газопреносната мрежа съгласно тези публични данни са 0.5 %.
В последните години непрекъснато увеличавате цената на водата за хората, от 1 януари тази година в Шумен тя стигна до 3. 4 лева, във Варна 3 лева, в Добрич - 3.35 лева ", изясни Нинова. Според нея хората вместо вложения получават легени. " Как ви звучи това в 21 век?
Защо се случва това ли, тъй като 10 години ръководствата на държавните управления на Борисов се отнасяха безусловно безхаберно към този проблем " , акцентира Нинова.
Тя прикани ръководещите да не си помислят за ново нарастване на цената на водата на фона на безсилието, което показват да се оправят с този проблем .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР